Izraelis ketvirtadienį gaus pirmąją Pfizer koronaviruso vakcinų partiją 

Izraelis ketvirtadienį gaus pirmąją Pfizer koronaviruso vakcinų partiją 

Pirmasis vakcinų „Pfizer“ pristatymas į Izraelį žadamas ketvirtadienį, – skelbiama daugybėje hebrajų žiniasklaidos pranešimų. Pranešama, kad pristatant į Ben Guriono oro uostą kartu su dešimtimis kompanijos atstovų, atkeliaus maždaug 100 000 dozių.

Pasak Izraelio žiniasklaidos, pirmasis pristatymas yra bandomoji programa, skirta vakcinoms, kurias reikia laikyti -70 ° C (-94 ° F) ir kurios turi būti sunaudotos per penkias dienas nuo jų pašalinimo iš šaldymo kameros.

Pietiniame Negevo dykumos regione buvo įkurtas nacionalinis vakcinų saugojimo ir platinimo centras, kuriame milijonai Izraelio užsakytų vakcinų turi būti sandėliuojami ir siunčiami po šalį.

Prezidentas Reuvenas Rivlinas palankiai įvertino pranešimus, rašydamas „Twitter“, kad yra „pasirengęs“.

Premjeras Benjaminas Netanyahu praėjusį mėnesį sakė, kad Izraelis pasirašė sutartį su „Pfizer“ dėl aštuonių milijonų vakcinos dozių įsigijimo, kurio pakaktų keturiems milijonams izraeliečių. Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad Izraelis iki šio mėnesio pabaigos turėjo gauti iki keturių milijonų dozių.

Penktadienį Izraelis pasirašė susitarimą su „Moderna“ dėl trigubo vakcinų, kurias pateiks Amerikos farmacijos įmonė, skaičiaus. Pradinis susitarimas dėl dviejų milijonų dozių buvo išplėstas iki šešių milijonų – pakanka trijų milijonų izraeliečių.

Bendrų penkių milijonų vakcinų užtektų  daugiau nei pusei devynių milijonų Izraelio gyventojų.
Izraelis taip pat derasi su kitomis kompanijomis dėl jų vakcinų įsigijimo.

Šioje nuotraukoje rodomas šaldytuvas, tinkamas saugoti ir gabenti vakciną „Pfizer anti-covid-19“ – 80 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį paprašė šalies sveikatos priežiūros organizacijų parengti planus per šešias savaites paskiepyti du milijonus žmonių nuo koronaviruso, kai bus pakankamai vakcinų.

Sekmadienį Izraelio gynybos pajėgos pasiūlė padėti platinant vakciną, remdamosi kariuomenės logistinėmis žiniomis. Tačiau HMO griežtai priešinasi idėjai, teigiama pranešime.
Netgi sulaukus vakcinos, pareigūnai baiminasi, kad dideli visuomenės sluoksniai gali nenorėti gauti vakcinos. Apklausos Izraelyje ir užsienyje parodė, kad daugelis baiminasi, kad nepaprastai greitas vakcinų patvirtinimo procesas gali padaryti jas mažiau saugias.

Pirmieji izraeliečiai, kuriuos tikimasi paskiepyti, yra medicinos tarnybose dirbantys žmonės, pagyvenę žmonės, kurie priklauso ir ypač rizikos grupei.

Sekmadienį vykusiame ministrų kabineto posėdyje dr. Sharon Alroy-Preis, laikinai einantis Sveikatos apsaugos ministerijos visuomenės sveikatos vadovo pareigas, ministrus įspėjo, kad nors vakcinos bus pradėtos administruoti artimiausiomis savaitėmis, praeis keli mėnesiai, kol jų bus galima tikėtis tikrojo poveikio.

“Dozės ir vakcinacija bus pasiekta tik kovo mėnesį”, – sakė jis..

Sveikatos apsaugos pareigūnai vis labiau perspėjo, kad Izraelis susiduria su gresiančia trečiąja koronaviruso infekcijų banga.

“The Times of Israel”