Joe Bideno žydų šeima

Joe Bideno žydų šeima

Prieš 2016 m. Prezidento rinkimus buvo sakoma, kad bet kuris laimėjęs kandidatas Donaldas Trumpas ar Hillary Clinton turės anūkų žydų, nes abu turėjo dukterų, vedusių žydus.

Dabar paaiškėja, kad dabartinius prezidento rinkimus laimėjusio Joe Bideno vaikai taip pat turi žydų kilmės sutuoktinius.

Pavyzdžiui, praėjusių metų gegužę Hunteris Bidenas vedė Pietų Afrikos kilmės žydę, religingų žydų Zoe ir Lee Coen dukterį Melissą Cohen. Hunteris ir Melissa susituokė praėjus vos dviem savaitėms po pirmojo susitikimo. „Akimirksniu ją įsimylėjau. Ir tada aš ją kiekvieną dieną įsimylėdavau vis labiau “, – praėjusių metų spalį ABC News pasakojo Bidenas.

Kaip rašo „The Washington Post“, Melissa Cohen yra „Tribal Worlds“ programos, skirtos „mažų čiabuvių tautoms išsaugoti“, savininkė ir dokumentinių filmų kūrėja. Ji laikoma prezidento D.Trumpo kritike ir net griežtai pasisakė prieš jį pošalininkų mitingo Šarlotsvilyje. Tuo metu ji savo „Twitter“ paskyroje parašė: „Tie, kurie balsavote už jį, turėtų gėdytis. Tai viskas!”.

Joe Bideno dukra Ashley yra ištekėjusi už gydytojo Howardo Crane’o. Pora susituokė 2012 m., Praėjus dvejiems metams po susitikimo, susituokė tarpreliginėje ceremonijoje, kurią vedė kunigas ir rabinas.