Europos žydų kongreso prezidento pareiškimas

Europos žydų kongreso prezidento pareiškimas

Europos žydų kongreso prezidentas dr. Moshe Kantoras palankiai įvertino „Facebook“ sprendimą uždrausti Holokausto neigimą bei iškraipymą, taip pat ir geriau informuoti visuomenę apie Holokaustą.

“Tai jau gerokai pavėluotas, bet svarbus sprendimas”, – sakė dr. Kantoras. „Holokausto neigimas nėra teisėta diskusija ir yra naudojamas tik kaip neapykantos žydams išraiška, todėl šis sprendimas nėra apie nieką, išskyrus,- neapykantos ir antisemitizmo ribojimą“.

Dr. Kantoras, kuris taip pat yra Pasaulio Holokausto forumo fondo prezidentas, pasveikino vyriausybių, IT kompanijų ir pilietinės visuomenės sutelktas pastangas kovoti su neapykantos sąmokslo mitų platinimu internete ir Holokausto neigimu.

„Tuo metu, kai antisemitizmo daugėja, o žinių apie Holokaustą jaunimo tarpe trūksta, tai kelia nerimą. Labai svarbu, kad internetinės platformos ir toliau būtų sprendimo, o ne problemos dalimi“, – tęsė dr. Kantoras.„Tai yra klausimas, kurį jau seniai propagavo Europos žydų kongresas, ir mes dėkojame„ Facebookui “už reguliarias ir produktyvias diskusijas su mumis ir kitomis žydų organizacijomis tiek Europos, tiek pasaulio mastu“, – pareiškė dr. Kantoras.