Šiaulių krašto žydų bendruomenės narys 11-os metų Daniel Šer Lietuvos šachmatų supermaratone iškovojo aukso, sidabro ir bronzos medalius

Šiaulių krašto žydų bendruomenės narys 11-os metų Daniel Šer Lietuvos šachmatų supermaratone iškovojo aukso, sidabro ir bronzos medalius

Š.m. rugsėjo 10-13 d. Vilniuje “Karolinos” viešbutyje vyko Lietuvos šachmatų supermaratonas – visų amžiaus grupių jaunių greitųjų ir žaibo šachmatų varžybos. Triženklis skaičius šalies jaunųjų talentų dėl aukščiausių vietų kovojo su bendraamžiais ir išsidalino medalius. Per keturias dienas iš viso buvo sužaisti 4 Lietuvos čempionatai.

Visuose keturiuose čempionatuose savo jėgas išbandė bei dėl medalių kovojo ir vienuolikametis Šiaulių krašto žydų bendruomenės narys Daniel Šer, kuris po šio Lietuvos šachmatų supermaratono namo grįžo su iškovotais visų spalvų (aukso, sidabro ir bronzos) medaliais bei 2 taurėm.

Sveikiname Daniel Šer su pergale!!!

Ketvirtadienį, rugsėjo 10 d., varžybos prasidėjo jaunių komandinėmis pirmenybėmis, kurių metu buvo išaiškintos stipriausios berniukų ir mergaičių komandos tarp ne vyresnių kaip 14 metų vaikų. Daniel Šer, berniukų pirmenybėse pasirinkęs žaisti su stipriausiais keturiolikamečiais pirmoje lentoje, surinko 5 iš 7 taškų ir su Šiaulių sporto centro “Dubysa” 1-ąja komanda Lietuvos jaunių komandinėse pirmenybėse tapo sidabro medalio laimetoju.

Rugsėjo 11 d., penktadienį, buvo sužaistos Lietuvos komandinės berniukų ir mergaičių pirmenybės tarp vaikų iki 18 metų. Šios varžybos buvo panaudotos kaip gera treniruotė prieš pagrindines varžybas, kurios laukė Daniel vakare. Žaisdamas su stipriausiais aštuoniolikamečiais pirmoje lentoje, Daniel surinko 2 taškus iš 5 galimų.

Iš karto po Lietuvos komandinių berniukų ir mergaičių pirmenybių tarp vaikų iki 18 metų, penktadienio vakare prasidėjo Lietuvos jaunių asmeniniai žaibo (super greitųjų) ir rapid (greitųjų) šachmatų čempionatai.

Pirmiausia, penktadienį, buvo sužaistas Lietuvos žaibo (super greitųjų) šachmatų čempionatas. Šis čempionatas surinko visus stipriausius jaunuosius Lietuvos žaidėjus, tarp kurių buvo ir paskutiniojo pasaulio čempionato sidabro medalio laimėtojas trylikametis Gleb Pidlužnij, ir paskutiniojo Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas vienuolikametis Gustas Morkūnas. 74 dalyviai susikovė devynių ratų turnyre. Devyni ratai atkaklių kovų nustatė, jog vaikų iki 14 metų amžiaus grupėje Daniel Šer, nepralaimėjęs nei vienos partijos ir surinkęs 7,5 taško iš 9 galimų, tapo Lietuvos žaibo šachmatų čempionu ir užsitikrino sau stipriausio blitzito Lietuvoje vardą.

Tuo tarpu šeštadienį ir sekmadienį vaikinai ir merginos šiek tiek sulėtino tempą ir išsiaiškino stipriausius Lietuvos rapid (greitųjų) šachmatų žaidėjus. Šiose pirmenybėse Daniel vėl džiugino visus savo puikiu žaidimu ir vėl, nepralaimėjęs nei vienos partijos ir surinkęs 7,5 taško iš 9 galimų, šį kartą užėmė 3-iąją vietą ir iškovojo bronzos medalį.