Roš Hašana šventę Šiaulių krašto žydų bendruomenė šventė  Šiaulių universiteto Botanikos sode

Roš Hašana šventę Šiaulių krašto žydų bendruomenė šventė Šiaulių universiteto Botanikos sode

Gyvename iššūkių bei išbandymų kupinu laikotarpiu, tad ir žydų Naujuosius 5781 metus (Roš Hašana) Šiaulių krašto žydų bendruomenė šiemet sutiko kitaip nei įprasta. Siekiant apsaugoti bendruomenės narius nuo visame pasaulyje siaučiančio viruso, buvo nuspręsta šventę šiais metais suruošti gryname ore Šiaulių universiteto Botanikos sode rugsėjo 20 dieną.

Šventinės popietės pradžioje skambėjo šofaro garsai, kviečiantys tikinčiuosius į Aukščiausiojo teismą, raginantys dar kartą įvertinti savo veiksmus, išpažinti nuodėmes ir siekti tobulumo bei gerų darbų. Vėliau šventės dalyvius pasveikino bendruomenės pirmininkas Naum Gleizer ir palinkėjo visiems gerų, sveikų ir saldžių metų, o Frida Šteinienė bendruomenės nariams priminė šios šventės prasmę bei tradicijas.

Nors šį kartą šventė nebuvo tradicinė, tačiau tai nesutrukdė   šventiniam staluio patiekti tradicinius žydų patiekalus: chalą, obuolius su medumi, granatas, farširuotą karpį, kapotą silkę bei kepenėles, o taip pat ir tradicinius žydų saldumynus: taigalach ir imberlach.

Šventės metu skambėjo gyva žydiška muzika ir dainos, kurios šiai šventei suteikė malonią ir jaukią atmosferą. Dainas šventės dalyviams kaip visada dovanojo bendruomenės narys Vadimas Kamrazeris. Renginio metu kiekvienai šeimai įteiktas 5781 m. žydiškas kalendorius.

 

Nepaisant visų išbandymų, iššūkių bei naujų potyrių, šventės dalyviai mėgavosi puikiu oru, skaniais tradiciniais žydų patiekalais bei saldumynais, skambiomis melodijomis, malonia ir jaukia atmosfera bei vienas kito draugija.

  • ŠK20
  • ŠK2 (5)
  • ŠK4 (4)
  • ŠK9 (1)
  • ŠK11 (5)
  • ŠKI25
  • ŠK26 (1)