Prezidentas pasveikino Lietuvos ir pasaulio žydų bendruomenę judėjų Naujųjų metų proga

Prezidentas pasveikino Lietuvos ir pasaulio žydų bendruomenę judėjų Naujųjų metų proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Lietuvos ir viso pasaulio žydų bendruomenę su judėjų Naujųjų metų švente Roš ha-šana.

Izraelio žmonėms šalies vadovas palinkėjo ištvermės, stiprybės ir sveikatos, kovojant su COVID-19 pandemijos plitimu ir jos padariniais, o Lietuvos ir viso pasaulio žydams – gražių, saldžių švenčių, visokeriopos sėkmės ir gerovės. „Gyvename iššūkių kupinu laikotarpiu, tačiau šventės visada primena pamatines vertybes, negandas nukeliančias į antrąjį planą. Šiandien svarbu nepamiršti, kokią galią turi dalijimasis gerumu, palaikymas ir vienybė. Sėkmingų ir taikių 5781 metų, klestėjimo, santaikos ir gerovės“, – linkėjo Prezidentas.

Šalies vadovas pridūrė, kad reikšminga, jog 2020-ieji paskelbti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais: „Nepaisant pandemijos protrūkio, pavyko deramai paminėti Vilniaus Gaono 300-ąsias gimimo metines, įvertinti jo įtaką judaizmo raidai bei priminti apie nepaneigiamą žydų bendruomenės indėlį garsinant Lietuvos vardą pasaulyje.“