4-tasis tradicinis Makabiečių Fun Run bėgimas Vingio parke Vilniuje

4-tasis tradicinis Makabiečių Fun Run bėgimas Vingio parke Vilniuje

4-tasis Fun Run bėgimas vyko saulėtą rugsėjo 13-tos dienos sekmadienį. Varžybų atidarymo kalbą pasakė LSK ,,Makabi“ prezidentas Semionas Finkelšteinas, dalyvius pasveikino ir LŽB vykdomasis direktorius Michailas Segal. Viso dalyvavo 89 sportininkai, kurie varžėsi 1,5 ir 3,0 km. distancijose, trijose amžiaus grupėse. Visi dalyviai buvo apdovanoti dalyvio medaliu, prizininkai antros ir trečios vietos medaliais, o nugalėtojai pirmos vietos medaliu ir gražia taure.

Bėgime dalyvavo net 30 ORT Šalomo Aleichemo gimnazijos moksleivių ir labai džiugu, kad šiais metais prisijungė ir jų mamos ir tėčiai. Tarp gimnaziją atstovavusių moksleivių, buvo du nugalėtojai  – Mėta Barbora Narbutaitė (I vieta) ir Kasparas Kapalinskas (III vieta),  o tarp jų tėvelių – Jielena Liaudanskienė (II vieta) ir Andrius Žvironas (II vieta).  Varžybose dalyvavo ir Šalom Aleichemo fizinio lavinimo mokytojas Mantas Mikutavičius. Labai džiugu, kad gimnazijos bėgikų gretose buvo žinomų Makabi sportininkų šaudymo varžybų nugalėtojo Julijaus Fišo sūnūs Nojus ir Adomas, o taip pat Makabi šachmatų varžybų prizininko Arono Galpern sūnūs Alan ir Ilai.

Reikia pasveikinti Panevėžio Makabi komandos narius – Virginija Savinče (III vieta, 1,5 km distancija) ir jos vyrą Albertą Savinčių (I vieta, 3 km distancija).

Puikiai pasirodė ir Makabi prezidento Semiono Finkelšteino šeimyna – duktė Simona užėmė antrąją vietą 1,5 km. distancijoje, o taip pat bėgo anūkės Dorotėja (Šalomo Aleichemo mokykla) ir jauniausia dalyve tapusi  šešemetė Salomėja.

Bėgime dalyvavo ir absoliuti 2019 metų Europos Makabi žaidynių Budapešte badmintono čempionė Vitalija Movšovič ir jos tėtis Igor (II vieta 3 km distancijoje).

Varžybas puikiai organizavo vyr. teisėjas Gvidas Rūkas ir Makabi vykdomasis direktorius Danielius Dubrovinas,  pranešėjas buvo daugkartinis Makabi plaukimo varžybų prizininkas Aleksej Fadejev, o varžybų muzikinę ir techninę dalį puikiai organizavo Mišos Frišmano įmonė.