Šiaulių krašto žydų bendruomenė visus kviečia liepos 24 dieną dalyvauti Akmenės   projekto “Šolom, Akmene!” renginiuose:

Šiaulių krašto žydų bendruomenė visus kviečia liepos 24 dieną dalyvauti Akmenės projekto “Šolom, Akmene!” renginiuose:

Šiaulių krašto žydų bendruomenė visus kviečia liepos 24 dieną dalyvauti Akmenės kultūros namuose (Sodo g. 1, Akmenė) projekto “Šolom, Akmene!” renginiuose:

12:00  –  Konferencija “Štetlo prisiminimai mūsų širdyse”

Konferencijos metu savo vaikystės prisiminimais dalinsis Šiaulių krašto žydų bendruomenės nariai Frida Šteinienė ir Josifas Buršteinas, apie Akmenės krašto žydų kapinių skaitmeninimą kalbės jaunieji projekto kūrybinės stovyklos dalyviai, o Šabato saldumynų gamybos paslaptis išduos Daumantas Todesas. Taip pat ištraukas iš Augustinos Rušinaitės (1922-2007) atsiminimų apie Akmenės žydus , kuriuos 2001 metais užrašė Indrė Daščioraitė, skaitys Rita Ringienė.

14:00  –  Žydų turgelis (kultūros namų prieigose)

Po konferencijos vyksiančiame Žydų turgelyje, kurį rengia Šiaulių krašto žydų bendruomenė, bus galima ne tik pamatyti tradicinius litvakų saldumynus, bet ir smagiai pasiderėti, o pasiderėjus – įsigyti ir paragauti. Organizatoriai žadėjo, kad bus smagu.

18:00  –  Koncertas “Šabato vakarą”

Jau tradiciniu Akmenės miesto dienose tampančiame edukaciniame žydų muzikos koncerte jums gros ir dainuos Akmenės rajono muzikos mokyklų bei Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazijos moksleiviai. Koncerte menine forma supažindinsime su šabato vakaro tradicijomis. Koncerto meno vadovas Michailas Bolšunas, scenarijaus autorė ir režisierė Daiva Kvaukienė, koncertmeisterė – Danguolė Vanagienė, chormeisterė – Žydrūnė Kazlauskaitė.

Visi renginiai nemokami. Renginių metu prašome laikytis Visuomenės Sveikatos Centro rekomendacijų dėl COVID-19 infekcijos. Renginiuose bus filmuojama ir fotografuojama.

 

Projektą vykdo: MB “Pelėdiškių ąžuolas”

Pagrindiniai rėmėjai: Lietuvos Kultūros Taryba, Geros valios fondas, Akmenės miesto bendruomenė, Akmenės rajono savivaldybė, AB “Kalcitas”

Projekto partneriai: Šiaulių krašto žydų bendruomenė, Akmenės kultūros namai, Ventos ir Naujosios Akmenės muzikos mokyklos, Ventos, Mažeikių “Gabijos” gimnazijos, Telšių “Ateities” progimnazija, VšĮ Akmenės istorijos muziejus, laikraštis “Vienybė”