LŽB apsilankė JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S. Gilchristas

LŽB apsilankė JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S. Gilchristas

Vasario 19d. Lietuvos  žydų (litvakų) bendruomenėje lankėsi naujas Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ambasadorius Robertas S. Gilchristas (Robertas Gilkristas).

Jis susitiko su bendruomenės pirmininke Faina Kukliansky, drauge su ja apžiūrėjo bendruomenės namus, bendravo su LŽB senjorais, domėjosi, ką jie veikia bendruomenės pagyvenusiųjų  klube, aplankė ir kalbėjosi su Holokaustą išgyvenusiais, bendravo su Fania Brancovska.

Ambasadoriui patiko svečiuotis ,,Beigelių krautuvėlėje“. Tą dieną jis matė ir žydų bendruomenės vaikus, kurie specialiai moksleivių atostogų metu organizuotoje veikloje, dalyvauja įdomioje programoje.

Prie LŽB demonstruojamos parodos apie gelbėtojus, Holokausto metu gelbėjusius žydus.

JAV ambasadorių Robertą S. Gilchristą (Robertas Gilkristas) ambasadoriaus pareigoms praėjusių metų liepą nominavo JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), gruodį nominacija buvo patvirtinta Senate. Duodamas priesaiką paskirtasis ambasadorius gyrė Lietuvą kaip vieną ištikimiausių Jungtinių Valstijų sąjungininkių, kartu pabrėždamas, kad eiti ambasadoriaus pareigas jam yra „viso gyvenimo garbė“.

30 metų diplomatinio darbo patirtį turintis R. S. Gilchristas yra buvęs JAV Valstybės sekretoriato Šiaurės ir Baltijos šalių reikalų departamento vadovas, dirbo diplomatinėse misijose Estijoje ir Švedijoje.

„Džiaugiuosi galimybe Lietuvoje būti šaliai minint istorinio įvykio trisdešimtmetį. Kartu džiaugiamės, kad šie metai žymi ir 80-ąsias Welleso deklaracijos metines – šiuo dokumentu Jungtinės Valstijos pažymėjo niekuomet nepripažinsiančios jėga įvykdytos Lietuvos ir kitų Baltijos šalių prievartinės inkorporacijos į Sovietų Sąjungos sudėtį“, – sakė nayjasis JAV ambasadorius.

 

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA