Šabas ,,Tarp draugų”

Šabas ,,Tarp draugų”

Šabo vakarą Lietuvos žydų (litvakų)  bendruomenė  sutiko „Tarp draugų“. Taip buvo pavadintas šventinis humoro vakaras  su garsiu Ukrainos aktoriumi, iš „Teatro Podolėje“, populiariu televizijos laidų vedėju ir šou režisieriumi Valerijumi Čigliajevu. Vakarą organizavo LŽB programų vadovė Žana Skudovičienė.

Geriausias anekdotų pasakotojas „Žmogus – šventė“  pristatė ne tik įdomiausius klasikinius žydų juokelius ir anekdotus, bet ir linksmas istorijas iš savo ir teatro gyvenimo, dalijosi prisiminimais apie savo draugą – animatorių, režisierių ir scenaristą Davidą Cherkaską.

„Aš esu labai dėkingas nuostabiam „ Lobių salos “ režisieriui, mano draugui,  deja, jau mirusiam, Davidui  Cherkaskui už tai, kad jis man padovanojo nuostabų pirato vaidmenį. ,,Dėde Piratai! Ar tu toks? Mane taip vadina ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Iš tikrųjų su šiuo animaciniu filmu užaugo ne viena karta “, – pasakojo V. Čigliajevas. Valerijus pažadėjo kitą kartą atvežti dokumentinį filmą, kurį jis sukūrė drauge su savo kolegomis apie D. Čerkaską.

O dabar pora Valerijaus Čigliajevo anekdotų:

Odesos žydė  vaikšinėjo Deribasovskajos gatve, vesdama už rankų du mažus savo sūnelius.  Pakeliui sutinka pažįstamą moterį.

– Labas Sara Abramovna. Kokie mieli kūdikiai! O kiek jiems metų?

– Ginekologui – šešeri, o advokatui – ketveri.

*****

Žydė mama kviečia sūnų: – Izia, eik namo!

– Mama, ar aš sušalau?

– Ne, tu nori valgyti!