PADĖKA

PADĖKA

Pirmoji Sukkot šventės diena sutapo su gražia iniciatyva surengti litvakiško maisto pietus, kuriuos  organizavo Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė, ,,Beigelių krautuvėlės‘‘ vadovė Dovilė Rūkaitė  kartu su TAUBE Jewish Heritage Tours, iš dalies šį kulinarinį projektą rėmė Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

LŽB pirmininkė Faina Kukliansky dėkoja už puikų sumanymą ,,Beigelių krautuvėlės“ vadovei D. Rūkaitei ir vyriausiajai kepėjai Rivai Portnajai už nenuilstamą entuziazmą, puoselėjant žydų litvakų kulinarinį paveldą.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės nariai kartu su aškenazių virtuvės ekspertu Jeffrey Yoskowitz gamino litvakų kulinarinio paveldo lobyno patiekalus. Į svečius atėjo litvakų  maisto mylėtojai ir apie kiekvieną patiekalą pasakojo bent po kelias istorijas, prisiminė patirtus skonius savo šeimoje, mamų gamintų skanumynų gardumą ir visus kvapus. Susėdus prie bendro stalo buvo taip gera ir skanu!