Izraelio ambasadorius Yossi Avni Levy susitiko su Lietuvos žydų bendruomene

Izraelio ambasadorius Yossi Avni Levy susitiko su Lietuvos žydų bendruomene

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje įvyko susitikimas su Nepaprastuoju ir įgaliotuoju  Izraelio ambasadoriumi Yossi Avni Levy ir jo komanda Lietuvoje. Pasveikinti ambasadoriaus susirinko regioninių žydų bendruomenių pirmininkai.

LŽB pirmininkė Faina Kukliansky, pasveikinusį naująjį ambasadorių atvykus į Vilnių, pristatė jam J.Heifetzo salėje susirinkusius bendruomenės narius.

Yossi Avni Levy yra Izraelio rašytojas ir diplomatas. Jis yra dirbęs įvairiose pareigose Izraelio ambasadose Berlyne, Bonoje, Belgrade ir Varšuvoje. Izraelio  Ministras Pirmininkas jam skyrė literatūros premiją už jo kūrinius.

Yossi Avni Levy gimė 1962 m. gegužės 25 d. Jo mama yra iš Irano, o tėvas – iš Afganistano. Jis su pagyrimu baigė Jeruzalės hebrajų universitetą, Vidurinių Rytų istoriją ir arabų kalbą.

Pasak ambasadoriaus, Izraelis ir Lietuva yra geri draugai. Izraelis vertina tai, kad Lietuva yra viena iš nedaugelio ES valstybių, užstojančių ir palaikančių Izraelį. Investicijos ir tarpvalstybiniai santykiai eina gera linkme, pozityvumas nuteikia optimistiškai.

Ambasadorius kalbėjo, kad praeitis visada su mumis, Izraelis negali pamiršti Holokausto, kad Lietuva prieš II pasaulinį karą buvo žydų dvasingumo vieta, bendruomenė gyvenusi auksinį laikotarpį, buvo žiauriai sunaikinta, ambasadoriui svarbu, kad Lietuvos jaunimas žinotų, kas šalyje vyko 1941-1944 metais.

Yossi Avni Levy mano, kad dabar Lietuvos žydų bendruomenė galėtų būti vieningesnė.

  • K.Sabaliauskaitė su F.Kukliansky