Lietuvos Olimpinis komitetas patvirtino, kad sporto klubo ,,Makabi” laimėjimai 15-osiose Europos ,,Makabi“ žaidynėse yra puikūs!

Lietuvos Olimpinis komitetas patvirtino, kad sporto klubo ,,Makabi” laimėjimai 15-osiose Europos ,,Makabi“ žaidynėse yra puikūs!

Lietuvos komandos vėliavnešys, jaunimo komandos vadovas Artiomas Perepelica, žaidynių atidarymo parado ceremonijoje.

Lietuvos Olimpinis komitetas patvirtino, kad sporto klubo ,,Makabi” laimėjimai rugpjūtį Budapešte vykusiose 15-osiose Europos ,,Makabi“ žaidynėse yra puikūs! Lietuvos sporto klubo prezidentas, delegacijos vadovas  Semionas Finkelšteinas sako, kad  Lietuvos ,,Makabi‘‘ pasiekimas yra beprecedentis ne tik visoje šimtametėje Lietuvos žydų sporto istorijoje, bet ir Lietuvos sporto istorijoje!

Komandoje daug jaunimo – tai sporto klubo  sėkmingo  pastarųjų metų darbo rezultatas ir ,,Makabi“ ateitis!

Markas Šames, badmintono vienetų varžybų nugalėtojas.

,,Makabi” sportininkai iškovojo 62 medalius, iš jų – 25 aukso. Makabiada – tarptautinės varžybos, kurias kuruoja Olimpinis komitetas. Per apdovanojimus Lietuvos himnas skambėjo  Dvidešimt Penkis kartus ir tiek pat kartų kilo Lietuvos vėliava!!!

Lietuvos sportininkai pelnė 81 apdovanojimą, bet galutinėje įskaitoje buvo skaičiuojami tik asmeninėse bei drauge su savo šalies atstovais iškovoti apdovanojimai t.y.  65 medaliai.

Jaunių grupėje Erika Filipavičiūtė iškovojo 13 medalių: 11 aukso (1 estafetė) ir 2 sidabro. Kamilė Ilijonskytė – laimėjo 8 medalius: 7 aukso (1 estafetė) ir vieną bronzos. Kristijonas Šreiberis – 11 medalių: 7 aukso  (1 estafetė), du sidabro, du bronzos medaliai. Robertas Nikitinas iškovojo 11 medalių: 5 aukso (1 estafetė), 2 sidabro ir 4 bronzos medalius.

Kairėje Alan Rinkevič, fechtavimo varžybų Europos čempionas.

Puikiai pasirodė badmintonininkė Vitalija Movšovič, ji tapo makabiados čempione. Markas Šames poroje su Daniel Tarachovskij iškovojo sidabro medalį. Vitalija Movšovič kartu su ukrainiete Natalija Rutgauzer iškovojo sidabro medalį, be to Vitalija Movšovič kartu su Daniel Tarachovskij iškovojo bronzos medalį.

Lauko teniso varžybų nugalėtoja Alisa Gaivaronskytė.

Lietuvos  „Makabi“ yra 5-ti medalių lentelėje. (žiūrėkite lentelę po tekstu).