Buvusių getų ir koncentracijos stovyklų kalinių sąjungos nariai susitiko su Lietuvos Garbės konsulu  Baronu Volfganu Hermanu fon Stettenu

Buvusių getų ir koncentracijos stovyklų kalinių sąjungos nariai susitiko su Lietuvos Garbės konsulu Baronu Volfganu Hermanu fon Stettenu

Baronas Volfganas Hermanas fon Stettenas – Lietuvos Garbės konsulas Vokietijoje, nuo 1990 iki 2002 buvęs Buntestago santykių su Baltijos šalimis parlamentinės grupė pirmininkas, pakvietė į   į susitikimą LŽB Buvusių getų ir koncentracijos stovyklų kalinių sąjungos narius. Jis aktyviai rėmė Holokaustą išgyvenusius žydus ir nukentėjusius ,,Vilko vaikus“, po karo likusius našlaičiais, kuriuos priglaudė lietuviai.

Baronas Volfganas Hermanas fon Stettenas gyvena Vokietijoje 800 metų senumo pilyje, kurioje visą laiką gyveno tik jo šeima, šiuo metu jau daugiau kaip 30 kartų. Pilyje lankėsi Lietuvos prezidentai ir įtakingi politikai, nes pats Lietuvos garbės konsulas yra prisidėjęs Lietuvos Nepriklausomybės kūrimo ir šalies siekių įstoti į NATO ir ES.

Būdamas Vilniuje liepos mėnesį, Stettenas pakvietė Buvusių geto ir koncentracijos stovyklų kalinių sąjungos narius drauge pabendrauti į restoraną Vilniuje, kur visi praleido laiką maloniai su gera nuotaika, bendraudami su iškiliu žmogumi.

 

.