Lietuvos žydų bendruomenė sveikina naująjį Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą

Lietuvos žydų bendruomenė sveikina naująjį Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą

Jūsų Ekscelencija, Lietuvos Respublikos Prezidente Gitanai Nausėda,

Lietuvos žydų bendruomenė džiaugiasi ir pasitiki Lietuvos žmonių sprendimu ir nuoširdžiai sveikina Jus tapus naujuoju šalies vadovu. Linkime Jums įveikti visas kliūtis, siekiant deramo Lietuvos vardo Pasaulyje garsinimo ir dirbant visų Lietuvos žmonių labui. Neišsenkamos tvirtybės linkime Jūsų šeimai, palaikant Jus sudėtingų įsipareigojimų mūsų šaliai vykdyme.

Didelė garbė ir privilegija tapti Lietuvos Vastybės vadovu Vilniaus Gaono 300-ųjų gimimo metinių išvakarėse. Vilniaus Gaono – litvakiškosios išminties ir tapatybės simbolio atminimas nėra pavaldus laikui, peržengiantis valstybių sienas ir vienijantis ištisas kartas, tarsi praeities aidas buvusios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Lietuvos Jeruzalės didybės. Tikimės, kad šios monumentalios asmenybės racija, filosofinė mintis ir dvasinis palikimas įkvėps bei taps kelrodžiu ir Jūsų būsimiems sprendimams.

Tai geriausia proga sutelkti politinę valią, sprendžiant įsisenėjusius istorinio teisingumo, Holokausto atminties ir Restitucijos, žydų materialiojo ir kultūrinio paveldo išsaugojimo bei Pilietybės instituto tobulinimo klausimus.

Lietuva maža valstybė, turinti milžinišką istoriją ir  Lietuvos žydai yra neatsiejama jos dalis jau 700 metų. Kviečiame kartu žengiant į 2020 – uosius prisiimti svarbų moralinį išsūkį – suteikti naują šansą ir akstiną šiai istorijai tęstis.

Su didžia pagarba,
Faina Kukliansky, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė