NCSEJ – Nacionalinė koalicija palaikanti Eurazijos žydus (tekstas papildytas laišku)

NCSEJ – Nacionalinė koalicija palaikanti Eurazijos žydus (tekstas papildytas laišku)

NCSEJ aktyviai dalyvauja Eurazijos regione, atlikdama svarbų vaidmenį, skatindama žydų savimonės atgimimą po sovietinių dešimtmečių. Šiandien NCSEJ pagrindinė veikla –  pokomunistinių šalių žydų organizacijų plėtra. NCSEJ lyderiauja visuose žydų bendruomenių gyvenimo reikaluose, santykiuose su nepriklausomomis regiono valstybėmis ir su Jungtinėmis Valstijomis.

Ketvirtadienį, birželio 4 d. Vašingtone, NCSEJ surengė vadovų susitikimą su vykdomojo komiteto ir valdybos nariais, ambasadoriais ir kitais diplomatinio korpuso nariais, žydų organizacijų atstovais, draugais bei rėmėjais.

NCSEJ dėkojo pranešėjams, už jų pranešimus ir dalinimąsi įdomiomis nuomonėmis, požiūriu į antisemitizmą Eurazijos regione: JAV kongresmenas Ted Deutch ir Brian Fitzpatrick, Kongreso dviejų partijų kovos su antisemitizmu darbo grupės pirmininkai, dalyvavo diskusijoje „Susidūrimas su Antisemitizmu – vaizdas iš Kapitolijaus”, kuriai vadovavo generalinis direktorius Mark Levin.

JAV specialusis pasiuntinys antisemitizmo stebėsenai ir kovai su juo Elan Carr pasidalino Valstybės departamento nuomone. Susitikime išklausyta  Bulgarijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo ir nacionalinio koordinatoriaus kovai su antisemitizmu Georgo Georgievo ir Ukrainos vyriausiojo rabino Jakovo Dov Bleicho nuomonė.

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky skaitė pranešimą „Lietuvos žydai XXI amžiuje“. NCSEJ vadovai po susitikimo atsiuntė padėkos laišką už pranešimą, suteikusį daugiau informacijos ne tik apie dabartinį Lietuvos žydų gyvenimą, bet ir  Vyriausybės požiūrį į bendruomenę.

NCSEJ pagerbė buvusį sovietinį “refjuzniką”, kalėjusį už sionistinę veiklą, Josifą Beguną,  kuris atvyko į Jungtines Valstijas iš  savo namų Jeruzalėje.

Laiškas anglų kalba. NCSEJ thanks- Kukliansky

  • NSSEJ. 5
  • NSSEJ. 4
  • NCSEJ 3
  • NCSEJ 2
  • NCSJ