LŽB pirmininkė Faina Kukliansky dalyvauja tarptautiniame lyderių susitikime Kijeve

LŽB pirmininkė Faina Kukliansky dalyvauja tarptautiniame lyderių susitikime Kijeve

2019 m. gegužės 5-7 dienomis Ukrainoje, Kijeve vyksta tarptautinis forumas skirtas aptarti svarbiausius žydų klausimus Europoje, JAV, Kanadoje ir Izraelyje. Forumas skiriamas Ukrainos žydų bendruomenių konfederacijos 20mečiui paminėti.

Tarptautiniame lyderių susitikime dalyvauja pasaulio žydų organizacijų (World Jewish Restitution Organisation, European Jewish Congress, World Jewish Congress, American Jewish Committee ir kt.) atstovai.

Forume daugiausia dėmesio skiriama Ukrainos prezidento rinkimų rezultatų aptarimui, kovai su antisemitizmu, taikos ir saugumo stiprinimui, istorinei atminčiai, Ukrainos tarptautinių santykių klausimams. Taip pat forume aptariama nerimą kelianti situacija dėl karo veiksmų Izraelio teritorijoje.

Savo dalyvavimu LŽB išreiškia solidarumą Ukrainai siekiant demokratinių procesų stiprinimo. Taip pat susitikimuose su Ukrainos žydų bendruomenės atstovais bus aptariamos bendrų projektų, skirtų Vilniaus Gaono 300 metų jubiliejui ir istorinei LDK žydų bendruomenei paminėti, gairės.

Akimirka iš forumo – Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky su Sakartvelo parlamento pirmininko pavaduotoja Tamar Chogoshvili.