Vaikų auklėjimas tradicinėje žydų šeimoje rusų kalba

Vaikų auklėjimas tradicinėje žydų šeimoje rusų kalba

“Vaikų ir stiklinių niekada nebūna per daug” sako žydų išmintis. Kinder un gleser hot men nicht cufil (jidiš)
Ką reiškia šis posakis? Iš tikrųjų žydų namuose stiklinių ir vaikų visuomet būdavo daug, nes jie atneša džiaugsmą, dėl to šventė tęsiasi visą gyvenimą.
Vaikai yra Dievo dovana! Pagrindinis mūsų turtas gyvenime – mūsų vaikai! Nepriimti nuo Dievo dovanos yra nuodėmė. Kuo daugiau turto, tuo geriau. O per šventes visuomet susirenka daug svečių, todėl visada yra daug indų, taurių, stiklinių.
Kas nespėjo į paskaitą, kviečiame vėl, kovo 6 d. į paskaitą rusų kalba.
Apie: 

Kviečiame jus į Nataljos Cheifec 3 paskaitų ciklą – „Vaikų auklėjimas tradicinėje žydų šeimoje“.
Atėję jūs galėsite sužinoti apie tris pagrindinius auklėjimo etapus pagal vaiko amžių, taip pat, kalbant apie vaikų elgesį, koks principas labiausiai dominuoja – „suprask ir padaryk“ ar “padaryk ir suprask“. Paskaitoje bus iškeliami klausimai – kokiu būdu kovoti su vaiko fantazijomis ir melu, be to – su atsikalbinėjimais ir noru priešintis bet kokiems tėvų sprendimams. Bus aptariama vaikų auklėjimo prevencija – nuo ko geriau pradėti – pripratinti prie gėrio ar atpratinti nuo blogio?
Atsižvelgiant į vaikų auklėjimą pagal Torą, bus svarstoma, ar vaikams reikia būti kukliems? Dar vienas svarbus klausimas, susijęs ir su klasikine žydų tradicija – ar vaikai turi perimti tėvų vertybes, ar šiame kontekste apskritai įmanoma tėvų ir vaikų lygybė?
Laukiame jūsų pirmojoje paskaitoje rusų kalba salėje, Pylimo g. 4,
Vilniuje. Registruokitės>>goo.gl/DKNpQw