Tėvystės įgūdžių mokymai ir jų nauda

Tėvystės įgūdžių mokymai ir jų nauda

Pasibaigė pirmieji Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės Socialinių programų departamento organizuoti „Tėvystės įgūdžių lavinimo“ mokymai tėveliams. Teoriją kartu su praktinėmis užduotimis sujungė profesionalaus vadovo vesti užsiėmimai, kurie vyko beveik 3 mėnesius. Užsiėmimų iniciatorės ir organizatorės R. Šeraitės teigimu, tėvai kursus lankė labai pavyzdingai, retas, kuris praleido vieną užsiėmimą, tėvai visuomet ateidavo paruošę namų darbus, atvirai dalindavosi savo problemomis su grupe bei pritaikydavo gautas žinias realiame gyvenime – savo šeimoje.
Šį kartą mokymams buvo surinkta, paauglius vaikus auginančių tėvų grupė, tai tėveliai, susiduriantys su bene didžiausiais iššūkiais – kaip išsaugoti gerus santykius, paaugliams maištaujant ir siekiant savarankiškumo. Nors tėvams tikrai nebuvo paprasta, grupės susitikimų metu džiugino tėvų pasidalijimai. Jie sakė, kad pritaikius įgytas žinias, santykiai šeimoje keičiasi, gerėja – šeimoje atsiranda naujų ritualų, taisyklių ir atvirumo. Daugėja nuoširdžių pokalbių, pasitikėjimo ir pagarbos. Pasak tėvų, vaikai pagaliau ėmė įsiklausyti į jų žodžius, o ir jie patys išmoko lygiaverčių santykių su vaikais.
„Paskelbus registraciją, į grupę užsirašė beveik 40 tėvų, buvome labai maloniai nustebę tokiu šių užsiėmimų populiarumu ir tėvų susidomėjimu“, – dalinosi organizatorė. Ateityje numatoma rengti bent kelias, tėvystės įgūdžiams formuoti ir gerinti, skirtas grupes ikimokyklinukų ir pradinukų tėveliams.
Primename, kad „Tėvystės įgūdžių lavinimo grupė“ remiasi žymaus žydų kilmės gydytojo, psichiatro – psichoterapeuto, individualiosios psichologijos įkūrėjo Alfredo Adlerio teorija ir principais.
Su džiaugsmu dalijamės dalyvių atsiliepimais.
  • atsiliepimas1
  • atsiliepimas2
  • atsiliepimas3 (1)
  • atsiliepimas4