Informuojame, kad LŽB Socialinių programų departamentas (toliau – SD) gavo informaciją, kad  SD klientai sulaukia skambučių, kurių metu yra teiraujamasi apie gaunamą paramą, jos apimtį, yra bandoma išvilioti kitokią asmeninę informaciją bei skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija apie paramos mažinimą/netekimą.

Informuojame, kad LŽB Socialinių programų departamentas šiuo metu jokių apklausų nevykdo, todėl prašome būti atsargiems ir budriems, nes ir Jums gali paskambinti telefoniniai sukčiai. Prašome neatsakinėkite ir nebendraukite su nepažįstamais asmenimis ir saugokite savo asmeninę informaciją.Telefoniniai sukčiai, pasinaudodami žmonių patiklumu gali išvilioti ne tik asmeninę infomaciją, bet ir nemažas pinigų sumas.

Jei su Jumis buvo susisiekta ir telefoninis skambutis Jums sukėlė įtarimą, prašome kreiptis į LŽB ir apie tai informuoti šiais kontaktais:Tel.: (8 5) 2613 003; El. p.: info@lzb.lt

Papildomai informuojame, kad netrukus įsigaliojus Europos Sąjungos Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui, grės didesnės sankcijos už asmens duomenų teisinės apsaugos taisyklių pažeidimus ir neteisėtą asmens duomenų rinkimą.