Tapybos paroda “Litvakiškos studijos”

KVIETIMAS

Pranešimas žiniasklaidai

Tapybos paroda „Litvakiškos studijos“ tęsia ,,Pasakojimų” ciklą

 Savicko paveikslų galerijos parodų ciklą ,,Pasakojimai” tęsia Savicko dailės mokyklos, veikiančios Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje (LŽB), tapybos paroda „Litvakiškos studijos“.

  Lietuvos žydų bendruomenėje Savicko dailės mokykla savo veiklą pradėjo 2015 m. organizuodama pirmąjį tarptautinį edukacinį tapybos plenerą „Litvakų dailininkai. L’école de Paris laikotarpis“.

Šio plenero ir po jo vykusios parodos sėkmė paskatino įdėją įkurti nuolatinę dailės mokyklą Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje.  Taip 2015 metų rudenį LŽB patalpose susibūrė grupė daile besidominčių žmonių  ir pradėjo lankyti „Dailės įvado su Raimondu Savicku“ kursą.

„Tiek muzikoje, tiek dailėje klausą bei spalvų pojūtį reikia surasti ir atskleisti. Jau pirmosios pamokos parodė, kad padedant dėstytojui daug kas išryškėja, atskleidžiamos kūrybinės kiekvieno studento galimybės, individualūs polinkiai – vieni geriau valdo linijas, kiti turi idealią spalvinę klausą. Bet svarbiausia yra procesas, ir tie, kurie dirba – sulaukia puikių rezultatų”, – pažymėjo kurso meno vadovas Raimondas Savickas.

Savicko paveikslų galerijos parodoje „Litvakiškos studijos“ rodomi geriausi paveikslai sukurti Lietuvos žydų bendruomenėje dailės studijų metu per pastaruosius dvejus metus. Parodoje dalyvauja penkiolika autorių, eksponuojama apie keturiasdešimt paveikslų.

Tapybos parodos „Litvakiškos studijos“ atidarymas vyks 2018 m. balandžio 27 d. 18 val. Savicko paveikslų galerijoje (J. Basanavičiaus g. 11/ Teatro g. 1).

***

Parodų ciklas ,,Pasakojimai“ – tai naujasis Savicko paveikslų galerijos kūrybinės veiklos etapas. Šio parodų ciklo autorius vienija aistra drąsiai ir atvirai perteikti savo kuriamų vaizdinių ar personažų istorijas. ,,Pasakojimus‘‘ kuria menininkai iš visos Lietuvos, taip pat kviestiniai užsienio autoriai, turintys savitą ryšį su Lietuva. Parodų lankytojai yra svarbūs ,,Pasakojimų“ dalyviai, kūrėjams rūpi jų išgyvenamos emocijos ir istorijos. ,,Pasakojimų“ globėjas – europarlamentaras Petras Auštrevičius.