Šabas su Seimo nariu Gabrieliumi Landsbergiu

Šabas su Seimo nariu Gabrieliumi Landsbergiu

Penktadienį, kovo 23 d.Šabas Lietuvos žydų bendruomenėje prasidėjo su Seimo nariu, Tevynės Sąjungos Krikščionių demokratų lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu, Pasaulio teisuolės Onos Landsbergienės anūku.

G. Landsbergis 2003 m. Baigė Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą. 2005 m. – Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą. Jis dirbo Lietuvos Vyriausybės kanceliarijoje užsienio reikalų patarėju, Europos Parlamento, užsienio reikalų departamento patarėju, taip pat dirbo Europos Parlamente. 2015 m. išrinktasTėvynės sąjungos Krikščionių demokratų partijos pirmininku.

Susitikimas Lietuvos Žydų bendruomenėje vyko jaukioje aplinkoje, jaunasis politikas kalbėjo apie savo šeimą, prisiminė vaikystę, pasakojo apie savo darbą Lietuvos ambasadoje Belgijoje ir pasidalijo mintimis apie politinę padėtį šalyje.

Pasak G. Landsbergio, mokyklose nepakankamai dėmesio skiriama Lietuvos žydų istorijai, jų indėliui į valstybės raidą. “Manau, kad nedaugelis žino, kad didžioji dalis šalies pagrindinio įstatymo, Lietuvos Konstitucijos, buvo parašyta jidiš kalba. Šiame dokumente dirbo advokatai, žydų kilmės teisininkai. Yra daug faktų, kurie liudija apie žydų indėlį į Lietuvos vystymąsi. Mažai apie tai kalbama, deja. Aš, kiek įmanoma, skaitau ir domiuosi Lietuvos žydų istorija. pasakoju apie ją ir savo vaikalms. Tik švietimo dėka galima sukurti atvirą Europos visuomenę “, – sakė politikas.

Susitikimą su G. Landsbergiu vedė LŽB vykdantysis direktorius Renaldas Vaisbrodas.