Izraelio ambasados dovana panevėžiečiams ir Purimo šventė Panevėžyje

Izraelio ambasados dovana panevėžiečiams ir Purimo šventė Panevėžyje

„Lietuvai švenčiant valstybingumo atkūrimo šimtmetį, savo šventę – 70-metį mini ir Izraelis. Tačiau mus sieja ne tik panašios šventės. Džiaugiuosi gražiu mūsų bendradarbiavimu ir šiltu bendravimu su ambasada. Jau netrukus Panevėžyje sulauksime Izraelio kino festivalio, na o šiandien malonu sveikinti Jus koncerte, kurį mums taip pat dovanoja Izraelio ambasada ir ambasadorius Amir Maimon. Naudodamasis proga, noriu padėkoti ambasadoriui už bendradarbiavimą ir mūsų kultūrų suartinimą“,- prieš koncertą sakė miesto meras Rytis Račkauskas kuris vyko  perpildytoje Panevėžio Dailės galerijos salėje .


Izraelio ambasadorius Amir Maimon padėkojo panevėžiečiams už dėmesį džiazo atlikėjams iš Izraelio Iris ir Ofer Portugaly ir į  koncertą susirinkusiems Panevėžio žydų bendruomenėms nariams. Koncertas paliko puikų ispūdį visiems žiūrovams.

 

Po koncerto Izraelio ambasadorius Amir Maimon, Panevėžio miesto meras  Rytis Račkauskas ir abu  koncerto atlikėjai Iris ir Ofer Portugaly dalyvavo Purimo šventėje kartu su Panevėžio miesto žydų bendruomene, kurioje visi vaikai gavo dovanėles.

Izraelio ambasada, siekdama plėtoti glaudesnius kultūrinius ryšius, gegužės mėnesį Panevėžyje ketina surengti ir kino projektą „Izraelio kinas tavo mieste“, – pažadėjo ambasadorius Amir Maimon.

        

  • IMG_3818
  • IMG_3915
  • IMG_3881 (1)
  • IMG_3854 (2)
  • IMG_3838
  • IMG_3824