Knygų mugėje Prezidentei Daliai Grybauskaitei įteikta I.Rudaševskio knyga “Vilniaus geto dienoraštis”

Knygų mugėje Prezidentei Daliai Grybauskaitei įteikta knyga “Vilniaus geto dienoraštis”

Ketvirtadienis, vasario 22 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskelbė 19-osios tarptautinės Vilniaus knygų mugės pradžią.

Šalies vadovė, atidarydama ir sveikindama didžiausią Baltijos šalyse Knygų mugę, pabrėžė, kad šiemetinė, devynioliktoji, yra ypatinga, nes su Lietuva, ką tik atšventusia valstybės atkūrimo šimtmetį, tokius pat jubiliejus švenčia ir kitos regiono šalys, taip pat dalyvaujančios šiame kultūros forume. Todėl ir šių metų mugės tema „Skaitau Lietuvą – skaitau pasaulį“ yra labai iškalbinga.

„Jeigu skaitai ir pažįsti Lietuvą, vadinasi, sugebi skaityti ir pasaulį, o Lietuvą – kaip jo dalį. Ši mugė atskleidžia, kad gebame ne tik knygas kurti, bet ir tokio masto kultūros reiškinį, kuris kelia didelį pasididžiavimą. Tai rodo mūsų gebėjimus, kurie leidžia Lietuvai pasireikšti kaip regiono, kaip europinei lyderei“, – sakė Prezidentė, Knygų mugės globėja.

Valstybės vadovė, eidama per mugę, atkreipė dėmesį, kad čia visada pasisemia daug gerų emocijų ir kas kartą pasidžiaugia tuo, jog mūsų tautai dar nuo tų tolimų laikų, kai teko kovoti dėl lietuvybės ir savo kalbos išsaugojimo, knyga išliko šventa.

 

Prezidentės spaudos tarnyba