Parodą Halės turguje surengęs dailininkas linkėjo politikams: „Mažiau kvailiokite, mažiau piešiu“

„Prasidėjo tai staiga ir stipriai. Nepriklausomybė mus ištiko netikėtai, galima sakyti, nespėjus užsimauti kelnių. Dabar liko pieštukų nuograužos, tušti tušo buteliukai ir daugybė piešinių. Ir tai ne valstybinė ar politinė istorija, tai mūsų visų šeimos istorija su baltomis varnomis, juodomis avelėmis, puolusiais angelais ir nepripažintais genijais“, – tokiais žodžiais apie Lietuvos valstybės šimtmečio minėjimo išvakarėse atidarytą parodą „Šeimos albumas“ kalbėjo „Lietuvos ryto“ dailininkas Vytautas Jurkūnas.

Parodoje yra ir LŽB pirmininkės Fainos Kukliansky karikatūra, kurioje atkreipiamas dėmesys į kryžiuočių ordino, įkurto Akroje (dabar Izraelio miestas) , poziciją.

Sunku patikėti, bet pralaimėję Žalgirio mūšį, vokiečiai nesuvertė kaltės žydams

Apsilankykite Halės turguje, Vilniuje V.Jurkūno karikatūrų parodoje.
Parodos autorius paaiškino, kad pavadinimas turėtų būti suprantamas labai paprastai: „Aš toks kaip jūs, kaip visi šie žmonės, tokie mes esame, kartais pridirbame negerų, kartais linksmų dalykų, tad ir parodą pavadinau „Šeimos albumu“. Prie parodos pavadinimo priduriu „100+1“, atšvęsime Lietuvos  šimtmetį, bet ties tuo nesustokime, turime judėti į priekį“, – apie parodos idėją kalbėjo dailininkas. „Šeimos albume“ karikatūrų autorius drąsiai verčia pastarųjų dešimtmečių Lietuvos politinio gyvenimo ir visuomenės aktualijų puslapius, šmaikščiomis kompozicijomis ir lengvai atpažįstamų visuomenės veikėjų atvaizdais primena kartais nuoširdžiai šiltą, o kartais liūdnai ironišką šypseną keliančias istorijas.

lrytas.lt

  • Jurkūnas20180215_113854 (1)
  • Paroda 20180215_113909 (1)
  • jurkunas-1web