LSK «MAKABI» dalyvavo Europos šachmatų čempionate 2017m.

  Pirmą kartą po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos šachmatų klubas «Makabi» dalyvavo Europos klubinių šachmatų čempionate, kuris vyko  spalio mėnesį Turkijoje. «Makabi» klubui atstovavo tarptautinis didmeistris Darius Zagorskis, tarptautinis meistras Valerijus Kazakovskis, Šarūnas Germanavičius, Romanas Buršteinas, Aleksandras Olchovskij, Timuras Baliasnyj,  Boris Rositsan ir Daniel Dubrovin.

 

Čempionate dalyvavo labai stiprūs klubai iš Rusijos, Azerbaidžiano, Čekijos, Izraelio, Makedonijos ir t.t  Komandoms atstovavo aukščiausio lygio didmeistriai, tokie kaip Vladimir Kramnik, Piotr Svidler, Shakhiyar Mamedyarov , Alexander Grischuk, Rodoslaw Wojtascek  ir kitos pasaulinio lygio žvaigždės.

    Jau ketvirtajame rate mums teko žaisti su viena  stipriausių čempionato komandų „Novyj Bor“ iš Čekijos, kuri bendroje įskaitoje užėmė ketvirtą vietą.  Mūsu komanda turėjo galimybę užimti žymiai aukštesnę vietą, bet kaip dažnai atsitinka sporte, ne viskas ir  ne visada priklauso nuo žaidėjų. Paskutiniame rate buvo labai nepalankūs burtai, teko žaisti su  stipriausia iš įmanomų komanda, – su klubu iš Prancūzijos «Nice Aliokhin», kuriam atstovavo visi didmeistriai. Nepaisant to, “Makabi” klubas aršiai kovojo.

   LSK «Makabi» su trimis pergalėmis ir keturiais pralaimėjimais, Europos klubinių šachmatų čempionate užėmė  22 vietą iš 36 šalių komandų.