Premjeras S. Skvernelis susitiko su  Amerikos žydų kongreso tarptautinių reikalų direktoriumi rabinu Andrew Bakeriu (papildytas)

Premjeras S. Skvernelis susitiko su Amerikos žydų kongreso tarptautinių reikalų direktoriumi rabinu Andrew Bakeriu (papildytas)

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky ir Amerikos žydų kongreso tarptautinių reikalų direktorius rabinas Andrew Bakeriu susitiko su Premjeru Sauliumi Skverneliu. Susitikimo metu buvo aptarti aktualūs Lietuvos žydų bendruomenei klausimai. A.Beikeris kalbėjo, kad Holokaustą išgyvenę žydai iki šiol susiduria su prarasto turto restitucijos problema. LŽB pirmininkės Faina Kukliansky nuomone, norint spręsti  nacistinio režimo aukų turto restitucijos reikalus, reikėtų sudaryti teisininkų grupę ir pradėti konsultacijas, kol dar gyvi Holokaustą išgyvenę žydai. Dėl Lietuvos įstatymo spragų nemažai žmonių negalėjo laiku pareikšti savo teisių į nuosavybę. Premjeras S. Skvernelis atidžiai išklausė pageidavimus dėl sudėtingų  žydų turto restitucjos problemų, kurias pasak F.Kukliansky, būtina svarstyti ir spręsti.