Pasaulio žydų kongreso (WJC) organizuotas susitikimas Jeruzalėje su Lietuvos Užsienio reikalų ministru L.Linkevičiumi, ambasadoriais ir lydinčia delegacija

 „Šiemet Lietuva ir Izraelis mini diplomatinių santykių 25-metį.  Vertiname mūsų šalių bendrystę ir siekiame dar labiau ją artinti“, – sakė L. Linkevičius. Kartu su delegacija į Izraelį vyko ir Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky. Ji susitiko su Izraelyje gyvenančiais litvakais, kurie ją sveikino su perrinkimu į LŽB pirmininkės pareigas, linkėjo visokeriopos sėkmės. Susitikimas buvo šiltas ir nuoširdus, su litvakų pagamintomis vaišėmis. Pokalbiuose sutarta bendradarbiauti su Lietuvos žydais ir artimiausiu metu žadama aptarti plačias bendradarbiavimo galimybes bei tikslus.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, susutikimuose su Izraelio vadovais pabrėžtos teigiamos tendencijos dvišalio ekonominio bendradarbiavimo srityse – prekybos apimčių augimas, turistų skaičiaus didėjimas, sėkmingas bendradarbiavimas mokslo ir inovacijų srityse. Taip pat apsikeista nuomonėmis apie grėsmes abiejų šalių regionuose, sutarta skatinti dvišalį bendradarbiavimą energetikos, gynybos ir kibernetinio saugumo srityse.