Po teroristinių išpuolių Barselonos vyriausiasis rabinas sako, kad jo bendruomenė yra pasmerkta

Po teroristinių išpuolių Barselonos vyriausiasis rabinas sako, kad jo bendruomenė yra pasmerkta

JTA. Nuotraukoje: “Policijos pareigūnai patruliavę Las Ramblas gatvėje Barselonoje kitą dieną po to, kai Barselonoje į žmonių minią įvažiavo furgonas, 13 žmonių mirė, 80 buvo sužeista. Policija tai pavadino teroristiniu išpuoliu.

Komentuodamas mirtinus teroristų išpuolius Katalonijoje, šio regiono vyriausiasis rabinas Ispanijoje teigė, kad jo bendruomenė yra pasmerkta, iš dalies dėl radikaliojo islamo ir valdžios institucijų nenoro su juo susidoroti.

Rabinas Meiras Bar-Henas ragino savo bendruomenes išvykti iš Ispanijos. Interviu JTA agentūrai jis pavadino Ispaniją “islamo teroro centru visai Europai” .

Rabinas Bar-Hen, kurio bendruomenė penktadienį atnaujino veiklą, trumpam sustabdytą po Barselonos atakos, kreipėsi į savo bendruomenę: “žydai čia nėra ilgam”, – turėdamas minty miestą ir regioną. “Sakau savo kongregacijai: nemanykit, kad mes esame čia visam laikui. Aš raginu jus įsigyti nuosavybę Izraelyje. Ši vieta yra pasmerkta. Negalime pakartoti Alžyro ir Venesuelos žydų klaidų. Geriau išvykti anksčiau nei vėliau. “