„Nepatogus kinas“ skatina prabilti apie patirtą diskriminaciją

„Nepatogus kinas“ skatina prabilti apie patirtą diskriminaciją

Festivalio „Nepatogus kinas“ nuotrauka

manoteises.lt

Tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ rudenį pristatys teminę programą, skirtą diskriminacijos temai. Norėdami atkreipti dėmesį į tai, kaip plačiai paplitęs šis reiškinys, organizatoriai kviečia žmones dalytis konkrečiais pavyzdžiais, kai jie susidūrė su savo teisių pažeidimais. Ragindama žmones papasakoti asmenines savo diskriminacijos istorijas, festivalio komanda siekia padėti asmenims peržengti tylos ribą. Visi pasakojimai – atviri ar anonimiški – pasieks skaitytojus žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose.

„Žodis „diskriminacija” dažnai nieko nepasako, tai – abstrakcija. Tačiau po šiuo terminu slypi labai konkrečios žmonių istorijos. Kartais skaudžios, kartais įkvepiančios. Būtent dėl jų galime suprasti, kad su diskriminacija viename ar kitame gyvenimo etape susiduriame visi“, – sako festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis.

Lietuvos įstatymuose draudžiama tiesioginė ar netiesioginė diskriminacija bei priekabiavimas dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, negalios, rasės, etinės priklausomybės, religijos ar įsitikinimų. Kviesdami rašyti savo istorijas, „Nepatogaus kino“ organizatoriai prideda ir kalbos, socialinės padėties, lyties tapatybės, šeiminės padėties pagrindus.

skaityti plačiau