LŽB vyko Australijos Žmogaus teisų komisaro E. Santow sustikimas su Žmogaus teisių organizacijų koalicija (ŽTOK)

LŽB vyko Australijos Žmogaus teisų komisaro E. Santow sustikimas su Žmogaus teisių organizacijų koalicija (ŽTOK)

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje 2017 m. gegužės 11 d. vyko Australijos Žmogaus teisų komisaro Edward Santow susitikimas su Žmogaus teisių organizacijų koalicija (ŽTOK).

P. Santow vizito Lietuvoje metu siekė susipažinti su Lietuvos nevyriausybinių organizacijų, dirbančių Žmogaus tesių srityje, veikla, sužinoti apie opiausiais Žmogaus teisių problemas šalyje. Šis vizitas Lietuvoje ir kitose valstybėse-partnerėse susijęs su Australijos siekiu dalyvauti Jungtinių tautų Žmogaus teisių taryboje.

Vizito metu p. Santow, įvardijęs save kaip pirmąjį žydų kilmės Australijos žmogaus teisių komisarą, buvo sužavėtas Lietuvos žydų bendruomenės aktyvumu. Taip pat jis akcentavo tarpinstitucinio bendradarbiavimo svarbą vykdant projektinę veiklą Žmogaus teisių ir advokacijos srityse bei pasveikino naujausią bendruomenės projektą „Rekomendacijų dėl veiksmų kovojant su antisemitizmu ir romofobija Lietuvoje paruošimas ir viešinimas“ remiamą EVZ fondo (Vokietija).

Susitikime taip pat dalyvavo ir savo organizacijų veiklą pristatė kitų ŽTOK narių: Žmogaus teisių stebėjimo instituto, Tolerantiško jaunimo asociacijos, Nacionalinės LGBT teisių organizacijos, VŠĮ “Psichikos sveikatos perspektyvos” ir Žmogaus teisių centro atstovai.