Gegužės 1-osios vakare prasideda Yom HaAtzmaut  – Izraelio Nepriklausomybės dienos šventė

Gegužės 1-osios vakare prasideda Yom HaAtzmaut – Izraelio Nepriklausomybės dienos šventė

Sveikiname izraeliečius su Yom HaAtzmaut  – Izraelio Nepriklausomybės diena !

Yom HaAtzmaut  – Izraelio nepriklausomybės diena – didžiausia nacionalinė šventė Izraelyje. Klubai, barai, renginių salės, – visi planuoja švęsti. Daugelis stengiasi ištrūkti į gamtą, nes tai nedarbo diena.

Davidas Ben Gurionas – pirmasis Izraelio ministras pirmininkas, viešai perskaitė Izraelio Nepriklausomybės deklaraciją 1948m. gegužės 14d. Pagal žydų kalendorių, tai buvo Ijaro mėnesio penktoji diena. Ši data kaip Jom Ha’atzmaut šventė paprastai yra balandžio arba gegužės mėnesį pagal Grigaliaus kalendorių.

Izraelio Nepriklausomybės diena 2017m. pagrindiniai šventės renginiai Izraelio valstybėje prasideda Yom Haatzmaut išvakarėse, prie Herzlio kalno, Jeruzalėje vyksta nacionalinė ceremonija. Šis renginys žymi Yom Hazikaron –  žuvusių Izraelio Valstybės karių ir teroro aukų pagerbimo dienos pabaigą. Nepriklausomybės dienos šventė – tai spektakliai, kalbos ir iškilmingas dvylikos fakelų, kurie simbolizuoja dvylika Izraelio genčių ir dvylika piliečių, kurie savo veikla padarė gerą įtaką šalies gyvenimui. Tuo pačiu metu, visuose Izraelio miestuose ir miesteliuse vyksta šventės su fejerverkais.