LŽB pirmininkės F.Kukliansky kalba Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų iškilmėse

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė, o taip pat veikiausiai ir kitos tautinės bendruomenės bei visuomeninės organizacijos labai vertina tai, jog Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai neapsieina be “Tautų dialogo” nominacijos.

Būdama tautinės bendruomenės atstove jaučiu visuomenėje atviresnį požiūrį į tokias temas kaip Holokaustas ar ksenofobija. Žmonės pamažu tampa labiau nusiteikę klausti, diskutuoti, mąstyti.
Prieš ketverius metus Lietuvos žydų bendruomenė pradėjo vykdyti Tolerancijos kampaniją “Beigelių krautuvėlė”, atvėrusią bendruomenės duris visuomenei, parodžiusia žydų istoriją ir kultūrą labiau prieinama, žinoma ir labai patrauklia. Bendruomenei atvėrus savo duris, visuomenė bendruomenei atvėrė savo širdis. Dėkoju visiems, neabejingiems šiai tolerancijos iniciatyvai, kuri, mano manymu, ir buvo šio nedidelio “tautų dialogo” perversmo pradžia.
Pristatau didžiai gerbiamus “tautų dialogo” apdovanojimo nominantus:

Marius Ivaškevičius-  “Atminties Maršo”, skirto nužudytai Molėtų žydų bendruomenei, iniciatorius Nužudytųjų atminimą prisiminė ir pagerbė rekordinis skaičius žmonių – net 3000 dalyvių ėjo pagerbdami lietuvių rankomis vykdyto genocido aukas jų paskutiniu gyvenimo taku.
Lietuvos žmogaus teisių centras – jų iniciatyvos dėka buvo įrengti “Atminimo akmenys”, Lietuva prisijungė prie didžiausio pasaulyje Holokausto aukų memorialo. Tariu “ačiū” Birutei Sabatauskaitei ir jos komandai.

Natalija Šervytienė- Vilniaus ukrainiečių bendrijos pirmininkė, savo veikloje skirianti daug dėmesio pagalbos Ukrainos žmonėms teikimui, ukrainiečių tautinio tapatumo puoselėjimui. Jos veikla įvertinta ir tarptautiniu mastu – ji išrinkta Pasaulio ukrainiečių moterų organizacijų federacijos nare. ŠI NOMINANTĖ TAPO NUGALĖTOJA