Tarptautinė Holokausto atminimo diena sausio 27d

Tarptautinė Holokausto atminimo diena sausio 27d

Tūkstančiai “We remember – Mes atsimename” nuotraukų rodoma Aušvico-Birkenau koncentracijos stovykloje kaip Pasaulio žydų kongreso kampanija, kurioje jau dalyvavo milijonai žmonių visame pasaulyje

Šios žmonių nuotraukos “Mes prisimename” Aušvice-Birkenau  įrodo, kad Holokausto aukos nepamirštos. Ant milžiniško ekrano buvusioje nacių Vokietijos mirties stovykloje Aušvice-Birkenau nuo sausio 24d. iki 26d. 2017, pažymint Tarptautinę Holokausto atminimo dieną, nuotraukos rodomos visas tris dienas. Šalia Tarptautinio paminklo Birkenau demonstruojamos nuotraukos yra dalis  socialinės žiniasklaidos kampanijos, kurią sumanė ir įgyvendino Pasaulio žydų kongresas. Kampanijos tikslas – skleisti informaciją apie Holokaustą.

WJC 1

Daugiau nei 100.000 žmonių iš kiekvieno žemyno jau dalyvavo Pasaulio žydų kongreso kampanijoje, kurioje raginama savo nuotraukas, kur rankose laikomas užrašas “Mes prisimename” dėti į Facebooką, Twitterį ir kitas socialinės žiniasklaidos svetaines, kartu su ženklu #WeRemember.

“Mūsų tikslas yra pasiekti tuos, kurie mažai žino apie Holokaustą, arba kurie jį neigia, ir priminti pasauliui, kad tokie baisumai gali pasikartoti. Naudodamiesi socialine žiniasklaida, mes tikimės, kad jaunoji karta įsitrauks, nes netrukus tai bus jų atsakomybė, jie turės papasakoti istoriją ir užtikrinti, kad žmonija niekada nepamirštų.

“Aušvicas-Birkenau buvo nacių didžiausia žmogžudžių buveinė, išliekanti žinomu Šoa (katastrofos) simboliu visame pasaulyje.

“Mes dėkojame Aušvico-Birkenau memorialui ir muziejui,kurs įsileido kampaniją “We remember”,- sakė Pasaulio žydų kongreso vadovas Robertas Singeris.