Trakuose vyksta Mini Limudo konferencija

Trakuose vyksta Mini Limudo konferencija

Lapkričio 25-osios vakare Trakuose esančiame viešbutyje prasidėjo tradicinė kasmet vykstanti Limudo edukacinė judaizmo konferencija, į kurią kaip įprasta, suvažiuoja Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės nariai iš visų regioninių bendruomenių susitikti, išklausyti įdomių lektorių paskaitų, pramogauti ir pailsėti tris savaitgalio dienas. Renginį remia Europos žydų fondas, Gerosios Valios fondas ir Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė.

limudas4

Visi Limudai kaip ir šis prasidėjo Šabo malda, žvakių uždegimu, šventine vakariene, sveikinimais ir žydų muzikos ritmais.

limudas2

Šeštadienį ir sekmadienį dalyviai galėjo rinktis, į kurį susitikimą, paskaitą ar filmą eiti. Pasirinkimas buvo iš tiesų nemažas: pradedant E.Nolan – Šmarkovskajos  paskaita apie Tango terapiją, L.Kopač ir D. Selčinskajos dokumentiniu filmu “Seserys” apie Kauno geto kalinės D. Pomerancaitės gelbėjimą Kipro ir Elenos Petrauskų šeimoje. Rytas prasidėjo B.Burdos kulinariniu šou.  Farmacininkė ir juvelyrė E.Janovskaja pasakojo apie perlus. Poetė E.Suodienė pristatė O.Mandelštamo poeziją. O.Melamedo paskaita buvo skirta žydų tautai. L. Praismanas susirinkusiems priminė istorinę 19 amž. Dreifuso bylą.

Daugiau nuotraukų iš šventinės Šabo vakarienės: