Laiškas rabinui Krinsky

Laiškas rabinui Krinsky

Gerbiamas rabinai Krinsky,

Kaip Jums žinoma, Vilniaus choralinė sinagoga buvo uždaryta remontui. Dabar mes turime patvirtinti keletą  pagrindinių taisyklių, kurių Jums reikės laikytis po sinagogos remonto ir atnaujinimo. Mes pageidautume, kad Jūs žinotumėt, jog Jūsų atsisakymas laikytis šių taisyklių, privers mus neįleisti Jūsų arba kitų asmenų įeiti į pastatą ir dalyvauti apeigose, kaip nepaklususių šioms taisyklėms.

Minimos taisyklės yra čia:

  1. Vilniaus Choralinėje sinagogoje dirba oficialiai Lietuvos žydų bendruomenės (LŽB) paskirti rabinai.
  2. Bet kokiai religinei veiklai, kuri vykdoma sinagogoje, turi pritarti oficialiai dirbantys LŽB rabinai, o bet kokiai kitai veiklai turi pritarti Vilniaus Religinės žydų bendruomenės pirmininkas.
  3. Kiekvienas norintis surengti pobūvį, vestuvių ceremoniją, brit milah, paskaitą, mokymus, maitinimą, pasakyti kalbą, bar/bat mitzvah arba kokį kitą renginį, turi jį suderinti su oficialiai paskirtu bendruomenės rabinu ir gauti jo leidimą, patvirtintą iš anksto.
  4. Bet kokius maisto produktus turi apžiūrėti ir patikrinti oficialiai patvirtintas žydų bendruomenės rabinas, prieš juos įnešant į sinagogą.
  5. Visos maldaknygės ar mokymo medžiaga / knygos, vadovėliai turi būti apžiūrėtos ir joms įnešti gautas leidimas iš oficialaus bendruomenės rabino.

Kviečiame ateiti ir dalyvauti mūsų sinagogos apeigose visus judėjus, bet niekas negali atlikti jokių patarnavimų ar apeigų dalies, negavęs  leidimo iš oficialių bendruomenės rabinų. Tik LŽB rabinai turi teisę spręsti dėl Aliyos, Hazakos, Yorzeit ir visus su Tefillah susijusius klausimus pagal Lietuvos paprotinę teisę.

Bet kuris asmuo, kuris nesilaikys šių pagrindinių taisyklių, negali būti Vilniaus sinagogos (kaip ir bet kurios kitos sinagogos) maldininku.

Maloniai prašome patvirtinti, kad esate pasiruošęs laikytis minėtų taisyklių sinagogoje. Deja, kol esate neapsisprendęs to patvirtinti, mes neturime kito pasirinkimo, kaip tik neleisti jums patekti į sinagogą.

Dėkojame už Jūsų supratimą ir lauksime Jūsų atsakymo.

Pasirašyta,

Rabinas Krelin

Rabinas Izakson