Europos žydų kongreso pareiškimas dėl Hamas organizacijos

Europos žydų kongreso pareiškimas dėl Hamas organizacijos

Rugsėjo 26d. Europos žydų kongresas (EJC) išreiškė pasibaisėjimą Europos Teisingumo Teismui generalinio advokato pateikta rekomendacija, kuria siūloma pašalinti Hamas iš sankcijų sąrašo dėl techninės klaidos. Pašalinimas iš sąrašo reikštų, kad Hamas “turtui bus panaikintas areštas”.

“Tai nedora, kai Europos biurokratai žaidžia su žmonių gyvenimais dėl techninės smulkmenos, – pareiškė dr. Moshe Kantor, EJC prezidentas. Hamas žudė ir privedė prie skurdo daug milijonų žmonių, o šios organizacijos žudymo metodus dabar bus galima pateisinti ir žudyti dar daugiau, nes kažkas Europoje mano, jog nėra pakankamai įrodymų juos vadinti teroristine organizacija”.

“Reikia tik atversti “su pasididžiavimu” parašytą Hamas chartiją ir perskaityti, kad jie siekia kraujo, teroro ir trokšta žydų tautos genocido visame pasaulyje. Jei to nepakanka, kad organizacija ir jos veikla būtų vadinama teroristine, tuomet reikia samdytis arabų kalbos specialistus, kurie skaitys apie visas įvykdytas žmogžudystes, kurias jie vykdė metų metais.”

Generalinio Teismo teisėjai nusprendė, kad ES lyderiai pernelyg pasitiki žiniasklaidos pranešimais, o ne jų pačių tyrimu, priimdami sprendimą dėl turto įšaldymo ir dėl draudimo keliauti visiems “Hamas” nariams. “Mes raginame sureguliuoti šią problemą kartą ir visiems laikams, nes tai nėra eilinis teisinis argumentas, jis reiškia, kad suteikiamas leidimas ir duodamas kelias žmogžudystėms ir chaosui. Kol Europos žydai tebėra žudikų taikiniu, o Hamas iš tiesų yra pašalinamas iš teroru kaltinamų sąrašo, – tai bus baisiausias nerimą keliantis ženklas Europos žydams per 70 metų”, – pareiškė EJC vadovas dr. M.Kantor.