LŽB sveikina su Rugsėjo 1-ąja

LŽB sveikina su Rugsėjo 1-ąja

Nuotraukoje Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos kabinetas

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky sveikina visus bendruomenės narių vaikus moksleivius – nuo pirmoko iki abituriento ir tėvelius su Rugsėjo pirmąja, mokslo metų pradžia. Kokio amžiaus bebūtume, šią dieną jaudinamės visi, prisimename vaikystę, šypsomės, graudinamės ir linkime sėkmės moksle.

Ypač sveikinu visus Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos moksleivius ir jų šeimas, nes jūs pasirinkote mokytis vienoje geriausių Vilniaus mokyklų – žydų gimnazijoje, kuriai vadovauja direktorius Miša Jakobas, sukvietęs dirbti kūrybiškus, savo profesiją ir vaikus mylinčius pedagogus. Ši mokykla džiaugiasi renovuotomis erdvėmis, šiuolaikiškai įrengtais mokslo kabinetais ir žinių siekimui palankia atmosfera.

Dar viena džiugi naujiena šiai mokyklai – vedamos derybos su Vilniaus miesto savivaldybe. Meras Remigijus Šimašius operatyviai reagavo į gimnazijos direktoriaus ir mano prašymą pagerinti sporto sąlygas moksleiviams, ir uždengti sporto aikštelę, kadangi mokykla neturi sporto salės.

Šiandien džiaugiuosi, nauju įstatymu, kuriuo remiantis bus vertinama mokinių socialinė veikla. Už savanorystę stojantiesiems bus skiriama papildomo balo dalis. Tikiuosi, kad tai paskatins jūsų, mieli moksleiviai savanoriavimą Lietuvos žydų bendruomenėje. 2018 -aisiais stosiantieji į aukštąsias mokyklas galės gauti papildomų balų už brandos darbą ir savanorystę.

Linkiu visiems patirti mokymosi džiaugsmą, uždegantį pažinimo skonį ir nenusiminti, jei nepasiseka.

Įdomių jums mokslo metų!