Pasaulio žydų kongresas (WJC) pažymi 80-metį

WJClogo

Šiandien Pasaulio žydų kongresas (WJC) pažymi 80-metį. 1936 metais 32 šalių atstovai susirinko Ženevoje, nusprendę sukurti pasaulinę žydų organizaciją. Dabar WJC didžiuojuosi savo pasiekimais ir padaryta pažanga. Pasaulio žydų kongreso Prezidentas ambasadorius Ronaldas S. Lauderis iškėlė Pasaulio žydų kongreso darbotvarkę į aukštesnį lygį: padėjo jaunajai kartai iš naujo savyje atrasti žydišką ugnelę, kuri juose degtų.

Kartu su Jūsų bendruomenės pagalba, mes padarėme milžinišką šuolį per pastaruosius aštuonerius dešimtmečius. Švęsdami mūsų 80-metį, mes kartu sudėliojome šį trumpą video, iškeldami jaunų žydų lyderių svarbą, kuriems rūpi Pasaulinio žydų kongreso reikalai ir kurie atsiliepia į  raginimą imtis veiksmų. Video per keletą  valandų pasiekė tūkstančius žmonių. Mes tikimės, kad jis demonstruos Pasaulio žydų kongreso unikalumą ir vertę visam pasauliui.

Dėkojame visiems, kad jūs prisidėjote darbais savo bendruomenių  ir pasaulio žydijos vardu. Sveikiname visus su mūsų 80-ties metų jubiliejumi.

Nuoširdžiai,

Robertas Singeris

Vyriausiasis Pasaulio žydų kongreso  vykdomasis pareigūnas

skaityti plačiau