Archeologinių tyrimų Panerių memoriale ir Vilniaus Didžiosios Sinagogos vietoje rezultatų pristatymas

Archeologinių tyrimų Panerių memoriale ir Vilniaus Didžiosios Sinagogos vietoje rezultatų pristatymas

Dalyvauja: prof. Richard Freund (Hartford university, USA) ir dr. Jon Seligman (Israel Antiquities Authority, Jerusalem)
Šių metų birželio pradžioje Panerių memoriale darbą pradėjo jungtinė JAV ir Izraelio archeologų komanda vadovaujama žymių tyrinėtojų prof. Richard Freund ir dr. Jon Seligman.
Neinvaziniais geofizikiniais metodais jie ištyrė nemažą dalį šios didžiausios Lietuvoje nacių organizuotų masinių žudynių vietos teritorijos.
Archeologų tyrimų prioritetas – vad. „degintojų brigados“ pabėgimo tunelio vieta ir kitos vietos, kurios, muziejaus darbuotojų ir Lietuvos archeologų duomenimis, vertos didžiausio dėmesio.
Kartu su prof. R. Freundo grupe į Lietuvą yra atvykusi filmavimo grupė, kurianti dokumentinį filmą apie tyrinėjimus Paneriuose „Lost Vilnius“.
Archeologų iš JAV ir Izraelio grupė dirba ir kitoje Lietuvos paveldo vietoje – buvusios Vilniaus Didžiosios sinagogos vietoje.
Birželio 22 d. Tolerancijos centre vyksiančiame susitikime archeologai ketina pristatyti savo tyrimų rezultatus ir nubrėžti
ateities tyrimų gaires.
Maloniai kviečiame į susitikimą!
Renginys vyks lietuvių ir anglų kalbomis, Naugarduko g. 10, Tolerancijos centro edukacijų salėje.