Kvietimas dalyvauti „Pride Voices“

Kvietimas dalyvauti „Pride Voices“

Kalbėdami apie LGBT* asmenų žmogaus teisių padėtį šalyje, dažnai pamirštame, jog mūsų gyvenimai – tai ne vien iššūkiai, su kuriais susiduriame kiekvieną dieną. Mūsų gyvenimai – tai istorijos, kurios privalo būti išgirstos.

Nacionalinė LGBT* teisių organizacija LGL maloniai kviečia Jus dalyvauti išskirtiniame Baltic Pride 2016 renginyje , kuris vyks š. m. birželio 16 dieną 19.00-21.00 val. Lietuvos Rusų Dramos Teatras. Renginio metu tarptautiniu mastu žinomi LGBT* asmenys ir žmogaus teisių aktyvistai pasidalins savo asmeninėmis patirtimis, istorijomis ir išgyvenimais dalyvaunat judėjime už lygias LGBT* asmenų teises.
Teatrališkame „Pride Voices“ renginyje įkvepiančiomis asmeninėmis istorijomis dalinsis Johanna Sigurdardottir (buvusi Islandijos Ministrė Pirmininkė) ir jos žmona žurnalistė, dramaturgė bei rašytoja Jónína Leósdóttir, Ulrike Lunacek (Europos Parlamento Pirmininko pavaduotoja),Matthew Shepard tėvai Judy Shepard ir Dennis Shepard bei LGBT* aktyvistas iš Ugandos Dennis Wamala.

„Pride Voices“ renginio dalyvių taip pat laukia turininga kultūrinė programa. Esame tikri, jog pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas „Pride Voices“ renginys įkvėps ir motyvuos šalies LGBT* bendruomenės narius, paskatins kalbėti apie savo patiriamas problemas bei aktyviai ginti žmogaus teises

Renginys nemokamas! Vietų skaičius ribotas. Renginys vyks anglų kalba su sinchroniniu vertimu.

Pagrindiniai Baltic Pride 2016 renginio „Pride Voices“ rėmėjai yra Vokietijos ambasada Vilniuje, “Give a Damn” bendruomenė, Amnesty International, Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO Programa Lietuvoje, JAV Ambasada Vilniuje / U.S. Embassy Vilnius, Islandijos ambasada Helsinkyje ir Österreichische Botschaft Vilnius / Austrijos Ambasada Vilniuje.

>>Šaltinis