Apie LŽB vaikų ir paauglių klubų veiklą  2016 balandžio mėnesį

Apie LŽB vaikų ir paauglių klubų veiklą 2016 balandžio mėnesį

Klubas “Ilan” kartu su jaunaisiais būrių vadovais tęsia savo veiklą ir ruošiasi sezono užsidarymui ir vasaros stovykloms. Deja, atėjus pavasariui vaikų sumažėjo, nes dažniausiai geras oras verčia tėvelius sekmadienio popietę praleisti su šeima, mėgaujantis bundančia gamta.

2016.04.10  Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje vaikų klube. Kaip visuomet vaikai ateina ne tik linksmai, bet ir informatyviai praleisti laiką. Šį kartą užsiėmimas buvo skirtas žydiškai meilei ir žydiškoms vestuvės. Kalbėjome apie tradicijas ir papročius.

2016.04.17  Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje vaikų klube. Šis užsiėmimas buvo skirtas artėjančiai „Eilat beach party“. Linksminomės, žaidėme žaidimus ir stengėmės skleisti visas malonias emocijas, kurias galima pajusti Eilato mieste.

2016.04.24  Vyko Pesaho šventė Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės vaikų klube. Susirinko nemažai vaikų, kuriems Pesaho šventė yra naujiena, atrasta tradicija žydų kultūroje,- stengėmės perduoti emocijas ir istorinę šventės reikšmę visų žydų gyvenime. Madrichai vedė mini Pesacho Sederį, valgėme tradicinius šios šventės patiekalus, kuruos paruošė patys madrichai. Buvo labai linksma, informatyvu ir sotu.

Klubo “Knafaim” užsiėmimus veda patyrę koordinatoriai, surenkantys nemažą paauglių būrį, kurie domisi žydų kultūros tradicijomis bei nori patirti naujų emocijų ir žinių.

2016.04.15 Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje. Paaugliai  žaidė protmūšį, jo metu dalyviai galėjo palyginti savo žinias apie Izraelį ir žydų istoriją. Šis žaidimas – puikus būdas pateiktii papildomą informaciją netradiciniu būdu.

2016.04.22 Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje. Koordinatoriai vedė užsiėmimą – diskusiją apie šiuolaikinę Izraelio politiką ir pažangą nuo Izraelio nepriklausomybės laikų. Klube svečiavosi žmonės, gyvenę Izraelyje ir žinantys tikrają situaciją, – buvo labai įdomu ir naudinga.

2016.03.28 Klubas „Knafaim“ kartu su madrichais dalyvavo Pesacho šventės vakarienėje – paskaitoje Vilniaus choralinėje sinagogoje. Vakarienę – paskaitą vedė Vilniaus miesto rabinas Samson Daniel Izakson. Visi vakarienės dalyviai buvo apstulbę nuo pozityvių rabino emocijų, o pats rabinas liko labai patenkintas. Visiems buvo pasakojamos dar negirdėtos Pesacho šventės istorijos, sužinojome daug  įdomios informacijos, kurią galėsime perduoti „Ilan“ klubo dalyviams sekančiais metais Pesacho šventės proga. Po vakarienės dalyvavome maldoje ir Lietuvos rabino Kalev Krelin Pesacho šventės aptarime.

Programa “Regionai”.  Šios programos tikslas – surinkti kuo daugiau jaunimo ir supažindinti su žydų kultūra ir tradicijomis, nes jos yra pamirštos miestuose, kuriuose anksčiau gyveno labai daug žydų.

2016.04.10 Užsiėmimai Klaipėdos žydų bendruomenėje. Regionų programos koordinatorius Markas Zaičik kartu su madrichais vedė užsiėmimą vaikams apie litvakų istoriją. Mažiems vaikams ne visada yra pasakojama apie žydų tradicijas Lietuvoje, ypač apie tai, kas buvo prieš šimtmetį. Parengėme ne tik informatyvią dalį, bet ir žaidimus.

2016.04.17  Vyko užsiėmimas Kauno žydų bendruomenėje. Regionų programos koordinatorius Markas Zaičik kartu su madrichais vedė užsiėmimą vaikams, skirtą litvakų istorijai mažiems vaikams. Buvo informatyvi dalis, žaidimai ir vaišės. Kaune yra daug paauglių (tikrų litvakų) kuriems tai yra įdomu, todėl madrichai padalino vaikus į dvi grupes ir paaugliams vedė šiek tiek rimtesnę programą.