Medinė Pakruojo sinagoga

Medinė Pakruojo sinagoga

Medinės Pakruojo sinagogos tvarkybos darbams skiriama EEE finansinio mechanizmo ir Lietuvos valstybės parama, taip pat prisideda Pakruojo rajono savivaldybė.

Buvusioje vasarinėje sinagogoje (iki šiol nešiltintoje) numatyta įkurti rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrių, taip pat rengti edukacinius užsiėmimus ir kultūros renginius. Dėl to reikalinga pastatą pritaikyti taip, kad Jus galėtų būti naudojamas visus metus.

Balandžio 27 d. seniausioje Lietuvoje Pakruojo medinėje sinagoge lankėsi medinės architektūros specialistai, paveldosaugininkai, restauratoriai, inžinieriai. Kultūros ministerijos organizuotos išvykos tikslas – kartu su srities specialistais rasti geriausią sprendimą pastato šiltinimui ir kitiems objekto tvarkybos klausimams išspręsti. Džiaugiamės produktyviu ir labai įdomiu susitikimu. Tikimės, kad šis atvejis, kai skirtingų sričių specialistai susitelkia spręsti aktualias paveldo problemas, taps geros praktikos pavyzdžiu ir ateičiai.

EEA Grants Culture Lithuania informacija

Nuotraukų albumas