Džiazo žvaigždė Tamiras Grinbergas aplankė Panevėžį

Džiazo žvaigždė Tamiras Grinbergas aplankė Panevėžį

Balandžio 25 dieną, Panevėžio miestas priėmė garsų Izraelio dainininką, džiazo muzikos atlikėją Tamirą Grinbergą. 21-erių Tamiras Grinbergas gimtajame Izraelyje jau yra tikra žvaigždė, grojanti didžiausiuose klubuose bei festivaliuose, o pastaruosius porą metų jį pamažu atranda ir visa Europa. Lietuva – vienas ryškiausių pavyzdžių, nes čia šis talentingas dainininkas ir pianistas jau spėjo suburti ištikimų gerbėjų ratą. Ugningas ir lyriškas, profesionalus iki smulkmenų ir meistriškai muzikuojantis atlikėjas pernai tapo Kaunas Jazz numylėtiniu. Jis išgarsėjo dar prieš keletą metų ir iškart buvo pavadintas „jaunu muzikos stebuklu, pranokstančiu bet kokias viltis“. Dar nesulaukęs pilnametystės, meno mokyklos auklėtinis subūrė keletą kolektyvų. Įdomus, emocijų kupinas balsas, ištikimybė fankui, bliuzui ir džiazui, stilingas retro skambesys ir stulbinama energija – tai Tamiro sėkmės receptas, traukiantis įvairiausio amžiaus publiką. Neatsitiktinai sakoma, kad jo pasirinktas kelias tiesiog nepavaldus laikui ar madoms.

Šį kartą jis kartu su savo džiazo grupe koncertavo Panevėžio muzikiniame teatre. Jo pasirodymas sulaukė didelio pasisekimo, į koncertą susirinko pilna salė žiūrovų.

Koncerto organizatoriai, Izraelio ambasadorius Lietuvoje J.E. Amir Maimon kartu su savo atašė Rasa Mikulevičiūte ir Kauno džiazo festivalio organizatoriais, pristatė Panevėžio visuomenei labai įspūdingą džiazo programą.

Panevėžio miesto meras ir jo pavaduotojas P. Luomanas išreiškė nuostabą šiems Izraelio valstybės talentams, kurių salė nenorėjo paleisti, atsidėkodama gausiais aplodismentais bei susižavėjimo šūksniais.

Po koncerto svečiai susitiko draugiškam pokalbiui prie kavos ir arbatos Panevėžio žydų bendruomenėje, pasipasakojo apie savo planus, pasikeitė nuomonėmis. Sužinoję apie Panevėžį daug įdomaus, su gerais įspūdžiais išvažiavo toliau koncertuoti pagal festivalio programą, pagal kurią šįmet pradžiugins net trijų miestų gyventojus – dar koncertuos Alytuje ir Kaune.

  • Tamir (3)
  • Tamir n1