Apie Šabo reikšmę šiuolaikiniam žmogui A. J. Heschelio knygoje

 

Vilniaus knygų mugėje iškilmingai pristatyta knyga ,,Šabas“, kurią parašė Abraham Joshua Heschel. Knyga apie Šabą ir jo reikšmę šiuolaikiniam žmogui. Iš anglų kalbos vertė Asta Leskauskaitė. 

Leidykla „Katalikų pasaulio leidiniai“ pakvietė skaitytojus pažinti Šabo dvasingumą, suprasti jo svarbą šiuolaikiniam žmogui. Knygos pristatymas mugėje, dalyvaujant garbingiems ir žinomiems žmonėms, kuriuos matote nuotraukoje, yra svarbus įvykis žydams ir lietuviams, nes tai žingsnis link geresnio tarpusavio supratimo, pagarbos ir susikalbėjimo.

Knyga Šabas pristat

Nuotraukoje iš kairės į dešinę: Darius Degutis, Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos ambasadorius ypatingiems pavedimams, buvęs Lietuvos ambasadorius Izraelyje, Shimshon Daniel Izakson, Vilniaus rabinas, Gintaras Grušas,Vilniaus arkivyskupas, Simas Levinas, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės socialinio centro ir religinės bendruomenės vadovas.

Abrahamas Joshua Heschelis (1907– 1972) – garsus žydų teologas ir mąstytojas, rabinas. Gimė Lenkijoje, keletą metų jaunystėje gyveno Vilniuje. 1927 metais baigė Vilniaus Matematikos ir gamtos mokslų gimnaziją. Tuo laiku priklausė žydų literatų ir menininkų grupei Jung Vilne (Jaunasis Vilnius). Vėliau studijavo universitete Berlyne, dirbo Vokietijoje, Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje. 1940 metais persikėlė gyventi į JAV. Parašė knygų filosofijos, teologijos, žydų kultūros ir istorijos temomis.Šabas – viena gražiausių garsaus žydų teologo ir mąstytojo, rabino Abrahamo Joshua Heschelio (1907–1972) knygų.

skaityti plačiau