BUS PRISTATYTAS NAUJAS ŽYDŲ ISTORIJOS IR KULTŪROS ALMANACHO „BRASTA“ NUMERIS

Bernardinai.lt

Vasario 19-tą dieną, 16 val. maloniai kviečiame į Vilniaus žydų viešąją biblioteką, Gedimino pr. 24, Vilniuje, kur vyks žydų istorijos ir kultūros almanacho „Brasta Nr. 4“ pristatymas. Tai teminis, anglų ir lietuvių kalbomis išleistas numeris, skirtas humaniškajam žydų medicinos pradui ir Lietuvos Jeruzalės medikams.

Brasta

„Šis almanacho „Brasta“ numeris siekia pristatyti ne vien žymius ar ne labai garsius medicinos pasaulio vardus, bet atskleisti žydų medicinos kertinius principus bei gydytojų ištikimybę šimtmečiais gyvuojančiai tradicijai. Leidinyje stengiamasi sutelkti dėmesį į žydų medicinos esmę, jo pagrindus praturtinant pasaulio gydymo praktiką bei mokslą, atskleisti, kokias tradicijas puoselėjo Lietuvos gydytojai žydai ir kokios tebegyvuoja šiandien.“, – taip leidinį pristato vyr. redaktorė Dalija Epšteinaitė.

Renginyje dalyvauja: Europarlamentaras Petras Auštrevičius; Chemikas, biotechnologas, verslininkas, akademikas prof. Vladas A. Bumelis; Istorikas dr. Arūnas Bubnys;  Leidinio vyr. redaktorė ir jo sudarytoja, straipsnių autorė ir vertėja Dalija Epšteinaitė;  Projekto vadovas, Vilniaus žydų viešosios bibliotekos vedėjas Žilvinas Beliauskas.

„Brasta“ – tai Vilniaus žydų viešosios bibliotekos labdaros ir paramos fondo leidžiamas žydų kultūros ir istorijos almanachas, kuriame skelbimi publicistiniai, grožiniai, teoriniai rašiniai. Kasmetinis žurnalas siekia supažindinti skaitytojus su įdomiais tiek Lietuvos, tiek užsienio autorių požiūriais bei įžvalgomis, vertingais jų atliekamais žydų kultūros reiškinių tyrimais, jų apžvalgomis bei analizėmis.