Ukmergės rajono savivaldybėje lankėsi Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas

Sausio 25 d. Ukmergės rajono savivaldybėje lankėsi Izraelio valstybės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvai Amiras Maimonas. Savivaldybėje su ambasadoriumi susitiko meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, administracijos direktorius Stasys Jackūnas, direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė. Susitikime taip pat dalyvavo mero patarėja Laima Gambickienė, Strateginės plėtros ir investicijų skyriaus vedėja Rima Boškevičienė, Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė, savivaldybės administracijos darbuotojai.

Ambasadorius sakė keliaudamas po Lietuvą patyręs, kad kiekviename mieste ar miestelyje jaučiama žydų kultūros įtaka ir jį džiuginančios tos vietos, kur šis indėlis nėra užmirštas.

Meras Rolandas Janickas pabrėžė, kad Ukmergės rajono savivaldybė palaiko glaudžius ryšius su žydų bendruomene, yra viena iš Žydų kultūros paveldo kelio, jungiančio gausų žydų kultūros paveldą visoje Lietuvoje, asociacijos steigėjų.Ambasadorius išreiškė idėją Ukmergėje surengti fotografijų parodą apie popiežiaus Pranciškaus kelionę į Izraelį, pritarė minčiai dėl Izraelio perkusininkų dalyvavimo Ukmergėje kasmet vykstančiame festivalyje.

skaityti plačiau