Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas: „Lietuviams aš jau ne Amir, o Amiras“

Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas: „Lietuviams aš jau ne Amir, o Amiras“

15m  Paulius Gritėnas

Tik praėjusiais metais Lietuvoje atidarytos Izraelio ambasados veikla viešojoje erdvėje buvo pastebima. Izraelio valstybės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvai Amiras Maimonas pasidžiaugė, kad pavyko ne tik įsikurti, bet ir pradėti vykdyti konkrečius projektus, suvienijančius dviejų draugiškų valstybių žmones.

Specialiame interviu 15min ambasadorius papasakojo apie planus Vilniuje įsteigti modernų žydų kultūros muziejų, dvišalius projektus ir savo pirmųjų metų Lietuvoje įspūdžius.

Manau, kad nesuklysiu teigdamas, jog praėjusiais metais buvote vienas labiausiai pastebimų ambasadorių Lietuvos viešojoje erdvėje. Organizavote krepšinio turnyrą, dviračių žygį, parodą, Izraelio menininkų pasirodymus, daug keliavote po Lietuvą ir bendravote su žmonėmis. Kokius tikslus, kuriuos įvardijote 2015-ųjų pradžioje, pavyko įgyvendinti?

– Tikriausiai nustebinsiu jus, bet svarbiausias tikslas, kurį pavyko pasiekti – mano misijos aiškumas. Kaip jau minėjau jums praėjusiais metais, tai nesibaigiantis procesas, bet dabar man aiškiau, kam turėčiau skirti didžiausią dėmesį. Kai prieš metus atvykau į Lietuvą, negalėjau pasakyti, kokie bus konkretūs tikslas.

skaityti plačiau