Pasaulio Žydų Restitucijos organizacija WJRO sveikina papildymą, atsižvelgiantį į Holokaustą

Pasaulio Žydų Restitucijos organizacija WJRO sveikina papildymą, atsižvelgiantį į Holokaustą

Spaudos pranešimas

Niujorkas, gruodžio 20d. – Pasaulio Žydų Restitucijos organizacija (WJRO) sveikina Europos Sąjungos sprendimą keisti Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (GDPR), įtraukiant konkretų priedą apie Holokaustą. ES bendrųjų duomenų apsaugos reglamente jis užtikrina priėjimą prie archyvų.Tai reiškia, kad Holokausto tyrimai nebus užblokuoti duomenų apsaugos reglamentu, o visi susiję archyvai, bus prieinami tyrinėtojams. Tikimasi, kad ES oficialiai priims iš dalies pakeistą tekstą kaip bendrus duomenų apsaugos teisės aktus 2016 m. 

WJRO aktyviai siekė šio pakeitimo, nes ankstesnis duomenų apsaugos teisės aktų tekstas trukdė mokslinių tyrimų projektui, susijusiam su Holokaustu.”Kai pereinama nuo išgyvenimų prisiminimo į dokumentais pagrįstą istoriją, švietimo organizacijų ir akademinių institucijų vaidmuo, įtvirtinant nacių režimo aukų palikimo teisėtumą, tampa vis svarbesnis,” -sakė Gideonas Taylor WJRO veiklos vadovas. “Ši nuostata užtikrina, kad išgyvenusiųjų ir pabėgėlių patirtis gali būti prieinama ateities kartų moksliniams tyrimams ir studijoms.”

Norėdami gauti daugiau informacijos apie GDPR ir Nuoroda į Holokaustą, skaitykite Tarptautinio Holokausto atminimo aljanso skaitykite pranešimą spaudai.

Pasaulio Žydų Restitucijos organizacija yra teisinis ir moralinis pasaulio žydų atstovas, siekiant atstatyti teisę į žydų nuosavybės, konfiskuotos Holokausto metu visose šalyse, išskyrus Vokietiją ir Austriją,  išieškojimo. Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite www.wjro.org.il.

Pasaulio Žydų Restitucijos organizacija (WJRO) sveikina Europos Sąjungos sprendimą  Bendrąjame duomenų apsaugos reglamentą  įtraukti priedą apie Holokaustą.

Žiniasklaidai susisiekti:

Alissa Kaplan Michaels Communications, akm8000@yahoo.com + 1-212-864-5374