Lietuvos žydų studentų sąjunga prisijungė prie Pasaulinio Šabo projekto

Lietuvos žydų studentų sąjunga prisijungė prie Pasaulinio Šabo projekto

Lietuvos žydų studentų sąjunga  2015 spalio 23d. penktadienį prisijungė prie pasaulinės iniciatyvos “The Shabbos Project” ir kartu su visu pasauliu šventė Šabą. Mėginome padėti į šalį savo telefonus ir bent trumpam atsijungti nuo išorinio pasaulio bei pabūti vieni su kitais kartu kaip šeima. Daugiau nei keliasdešimt jaunuolių sugužėjo į košerinį restoraną Rishon

Taip pat prie mūsų prisijungė ir buvęs Oxfordo profesorius bei Rabinas iš New Yorko, atvykęs į Lietuvą savaitgaliui pasisvečiuoti. Kadangi stengėmės laikytis Šabo, nesifotografavome, bet pasidalinsime keliais dalyvavusių jaunuolių įspūdžiais:

Karolina Adelbergytė:

Manau, jog šis projektas yra nuostabus, jame susipina vienos seniausių ir giliausių tradicijų  su šiuolaikinio pasaulio atspindžiais. Buvo labai jauku, šilta ir sava. Nuo dūzgiančių diskusijų iki šventos tylos – buvo visko. Svarbu bent retkarčiais stabtelėti, apsidairyti ir pamatyti žmones, esančius šalia, atrasti juos ir pasigrožėti. Šis vakaras ir buvo apie tai.

Tomas Levi Starkevičius:

Viskas labai patiko. Iš pradžių buvo nejauku, ėjau su tokiu nusistatymu, kad nieko ten nepažinosiu, bet pamačius pažįstamus veidus, nejaukumas iš karto dingo. Labai malonu buvo sutikt ir pabendraut su naujais žmonėmis, taip pat su Rabinu iš New Yorko. Nerealiai patiko profesoriaus kalba, nors kiek ir ilgokai kalbėjo, bet buvo labai idomu klausytis ir kai ką  išmokti asmeniškai sau. Maistas buvo be galo skanus ir gražiai pateiktas. Tad sekantį kartą 100% dalyvausiu panašiame renginyje. Dar kartą ačiū.

Amit Belaitė:

Smagu, kad prisijungia vis daugiau jaunuolių, kurie anksčiau nedrįsdavo įkelti kojos į bendruomenę. Labai dėkojame restoranui ,,Rishon“ už šiltą sutikimą, gardų maistą taip pat ir American Jewish Joint Distribution committee už vyną ir dovanėles. Dėkojame visiems prisidėjusiems prie organizavimo t.y. Jacky Akerstein, Deividui Šmuilovičiui, Ziv Atlas, Joseph Abbasovui, Agnei Kebler, Karolinai Adelbergytei.

Taip pat skaitykite :

Žydai visame pasaulyje vienu metu sėdo prie šventinio stalo